Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κέρος: Το αρχαιότερο νησιωτικό ιερό στον κόσμο αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ TIMES

Για τα νέα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στην Κέρο, κάνει λόγο δημοσίευμα των Times μετά από μία δεκαετία έρευνας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της αγγλικής εφημερίδας, μια από τις πιο αινιγματικές αρχαίες θέσεις στην Ελλάδα αποκαλύπτει νέα επίπεδα πολυπλοκότητας μετά από μια δεκαετία έρευνας. Και αμέσως εξηγεί ότι πρόκειται για την εύρεση μιας εντυπωσιακής κλίμακας κι ενός δρόμου (μονοπατιού) που συνέδεε τον πετρώδη λόφο Κάβο της Κέρου με τη βραχονησίδα Δασκαλιό, περιοχές οι οποίες στην αρχαιότητα συνδέονταν μεταξύ τους με μια λεπτή λωρίδα γης (και τον καταποντισμένο σήμερα δρόμο). Τα ευρήματα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χρονολογούνται την εποχή των Πυραμίδων της Αιγύπτου.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
με τον Ε. Παπαδόπουλο στο Pontos tv 
"Ψηφίδες Πολιτισμού", 
02/02/2017

Τι προτείνουν οι τράπεζες για την χαλάρωση των capital controls

Της Νένας Μαλλιάρα
Από το capital.gr
 
Οκτώ προτάσεις για την περαιτέρω σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, έχουν υποβάλει οι τράπεζες, όπως καταγράφεται στα Στοιχεία Τεκμηρίωσης σχετικά με τη Λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Όπως αναφέρεται στην επισκόπηση της ΕΕΤ, στις 28 Ιανουαρίου 2017 έκλεισαν δεκαεννέα μήνες από την έναρξη της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας και την, από 18 Ιουλίου 2015, επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων. Έκτοτε, οι καταθέσεις στις τράπεζες της χώρας έχουν σταδιακά αυξηθεί ενώ η χρήση του μηχανισμού έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) μειώθηκε κατά 49%.

Reuters: Ο παράλογος πόλεμος Ελλάδας - πιστωτών απειλεί τη χώρα με χρεοκοπία - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

Την άποψή του για το πώς μπορεί να λυθεί η διένεξη Ελλάδας - πιστωτών και να κλείσει η αξιολόγηση καταθέτει το πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, προχωρά στην εκτίμηση ότι τελικά δεν συμφέρει κανέναν μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και τονίζει ότι το κεντρικό ερώτημα παραμένει ένα: ποιος θα υποχωρήσει πρώτος.
Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο:

Επιστολή-κόλαφος του Ζ.Γκάμπριε στην Α.Μέρκελ για τον Β.Σόιμπλε: «Σαμποτάρει την συμφωνία με την Ελλάδα» - ΟΡΙΣΤΙΚΟ «ΡΗΓΜΑ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επιστολή που στην ουσία διασπά οριστικά τον  κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο αποκαλύπτει στο φύλλο της Παρασκευής η εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ την οποία αποστέλλει ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας στην Άγκελα Μέρκελ για να «ξεσκεπάσει» τον Β.Σόιμπλε ότι σκοπίμως σαμποτάρει την συμφωνία με την Ελλάδα ζητώντας παράλογα πράγματα.
Στην επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 2 Ιανουαρίου, ο Γκάμπριελ εκφράζει την αντίθεσή του για την πολιτική του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε έναντι της Ελλάδος και εκφράζει ανησυχία για τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ιερή αγανάκτηση για τις έμφυλες ταυτότητες(Βίντεο)

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ – «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ», ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Σε θέση μάχης βρίσκονται ιεράρχες μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εισάγει θεματική εβδομάδα για την ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίου σχετικά με τις έμφυλες ταυτότητες.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δεν φαίνεται να κάνει πίσω, παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, αφού όπως δήλωσε οι «δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας να πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας…».

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι παραβάτης και δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα - Ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι 130 βραχονησίδες είναι... αμφισβητούμενες

Η Άγκυρα χαρακτήρισε παράνομη την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στην Κω - Εκπρόσωπος ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: Ομιλεί ο παραβάτης, «ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών»
Σκληρή απάντηση στην τουρκική πλευρά που διακίνησε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να κάνει γυμνάσια σε νησιά που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένα, έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.