Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η εκπληκτική φωτογραφία της NASA που ο ναός του Σουνίου «φωτίζει» τον Γαλαξία!

Μια φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 8 Ιουνίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό «δανείστηκε» η NASA για να… δείξει τον Γαλαξία μας! Η φωτογραφία αυτή δείχνει στο βάθος αριστερά τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της έχει χαρτογραφηθεί ο Γαλαξίας στον οποίο βρίσκεται και η Γη μας.

Οι ακτίνες που βλέπετε στον Ναό, προέρχονται από τον φωτισμό του και είναι εντυπωσιακό ότι αντανακλώνται και στη θάλασσα! Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της NASA ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του φαίνονται να επισημαίνουν σημεία στον ουρανό!

Δείτε πως μοιάζουν οι εξωγήινοι σύμφωνα με τους επιστήμονες (Βίντεο)

Όλοι αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν όντως υπάρχουν, πως μοιάζουν.

Το Business Insider συνέλεξε πληροφορίες από μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου για το πως μπορεί να μοιάζουν τα πλάσματα αυτά.

Αρχικά, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν σε μια μορφή, μέγεθος ή χρώμα. Ακόμα, αναφέρουν ότι οι εξωγήινοι έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως το ότι ζουν σε στεριά για να αναπτύσσουν τεχνολογία πυραύλων, διόφθαλμη όραση για να μετρούν την απόσταση, μάτια κοντά το ένα με το άλλο για να μειώνουν το χρόνο που λαμβάνουν και επεξεργάζονται τα σήματα, τουλάχιστον δύο πόδια για ευκινησία και χέρια με τουλάχιστον τρία δάχτυλα για να πιάνουν και να μεταχειρίζονται εργαλεία.

Το μήνυμα των πνευμόνων – Εσείς ακόμα καπνίζετε;(Βίντεο)

http://i1.wp.com/antikleidi.com/wp-content/uploads/2015/05/smoking-lungs-ink.jpg?resize=370%2C237Όλα ξεκίνησαν όταν ένας καπνιστής πεθαίνοντας, δώρισε τα πνευμόνια του στο πανεπιστήμιο του Chulalongkorn της Ταιλάνδης. Τα όργανα του είχαν δεχθεί την πίσσα και την νικοτίνη 50 ετών καπνίσματος.

Οι επιστήμονες εξήγαγαν την μαύρη ουσία και τα κατάλοιπα από τους πνεύμονες και δημιούργησαν ένα μελάνι που χρησιμοποιείται για να γραφτούν τα αντικαπνιστικά μηνύματα που παρουσιάστηκαν για ενημέρωση του κοινου σε δημόσιο χώρο.

Δείτε το και ... για το όνομα του Θεού! Σταματήστε το κάπνισμα!

Ο Ελληνισμός ως καινοτομία του Χρόνου - Ανθρώπινοι χώροι

Ο Ελληνισμός ως καινοτομία του Χρόνου
Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε την ιστορία της Ανθρωπότητας στην περιοχή της Μεσογείου, βλέπουμε μία αλλαγή φάσης με την ύπαρξη του αιγυπτιακού πολιτισμού όμως για να βρούμε αλλαγή κύκλου ο Ελληνισμός είναι απαραίτητος. Η διαφορά που κάνει τη διαφορά είναι ότι η Αίγυπτος παρόλο που ήταν μία συνέχεια μέσω των Φαραώ από τριάντα δυναστείες που κατέληξαν αρχικά στο Μέγα Αλέξανδρο και τελικά στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, παρέμεινε επί της ουσίας ένας κλειστός κόσμος που ζούσε από τον Νείλο και είχε τα όριά του στην έρημο και στη θάλασσα αφού δεν ήξερε να διαχειριστεί αυτά τα στοιχεία της φύσης. Επίσης η Αίγυπτος θεωρούσε ότι οι γνώσεις άνηκαν αποκλειστικά στην εξουσία έτσι οι γνώστες, οι γραμματείς αποτελούσαν ένα σύστημα ερμητικά κλειστό στο λαό και η απουσία ανοιχτής σχολής είναι χαρακτηριστική.

Διευκρίνηση - Σίγουρα πιστεύεις

Διευκρίνηση
Του Ν. Λυγερού


Κάθε πράξη βαρβαρότητας ήταν απάνθρωπη γι’ αυτόν και δεν μπορούσε την απραξία μερικών ενώ έβλεπαν να πεθαίνουν τα θύματα. Οι αθώοι και η ζωή τους ήταν αποστολή για τους Δίκαιους και αυτό το ήξερε από την αρχή από την στιγμή που είχε ανοίξει τα μάτια του σε αυτόν τον κόσμο. Έτσι του φαινόταν απίστευτο να βλέπει άτομα που αδιαφορούν για την ύπαρξη των άλλων διότι εξέταζαν μόνο και μόνο τη δική τους αφού μόνο αυτή είχε σημασία.

Τα Φώκλαντ δείχνουν το δρόμο για την ΑΟΖ στο Καστελόριζο

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας
Από το viadiplomacy

Εισαγωγή

Μια πολιτική για μια κατά κράτος επικράτηση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, με σημείο «κλειδί» το Καστελόριζο, έναντι των προκλητικών τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο επιβάλλει η κρίση Αργεντινής – Βρετανίας για τα αμφισβητούμενα νησιά Φώκλαντ. Κοινός παρανομαστής των δύο περιπτώσεων θεωρείται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που δίνει αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης ενεργειακών αποθεμάτων, ναυτιλίας και αλιείας στη χώρα που ανήκουν τα νησιά.

Η Ελλάδα Πρέπει να Εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για να Ανακτήσει την Εθνική Κυριαρχία της

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
 
 Η συνέντευξη του  καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, στον κ. Μιχαήλ Νευραδάκη του  ιστολογίου Truthout, είναι  μια πολύ έγκυρη και διαφωτιστική έξωθεν μαρτυρία, για να μείνει απρόσιτη σε όσους δεν ξέρουν αγγλικά. Είναι όμως μακροσκελές κείμενο, ευτυχώς χωρισμένο σε κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα και σε δεύτερο που αφορά τις αμερικανικές εκλογές.
Ιδού λοιπόν η μετάφραση (Μιχαήλ Στυλιανού) του πρώτου, που καίει περισσότερο:

Μόσχα: Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα και εκβιάζει την Ευρώπη


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε την Τουρκία για προκλήσεις κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος


Η Τουρκία συμπεριφέρεται προκλητικά και προκαλεί συνέχεια εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος, είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, όπως σημειώνει η βουλγαρική ιστοσελίδα «Free Bulgarian Readers»-fbr.bg.

Στα 8.600 ευρώ το αφορολόγητο - Χάθηκαν οι «κόκκινες γραμμές»

Τι θα πληρώσουν φτωχά νοικοκυριά και χαμηλοσυνταξιούχοι - Χαριστική βολή στις μικρές εταιρίες με φόρο 29% - Θέλουν επιπλέον έσοδα 200 εκατ. - Τεράστιες και οι ευθύνες των δημοσιογραφικών ενώσεων που συμβάλλουν στη συσκότιση σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυβέρνησης
Άγρια μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μόλις έπεσε το «μαύρο» στην ενημέρωση και ελάχιστες ώρες πριν εισαχθεί εσπευσμένα στην Βουλή για ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι  των 600-800 ευρώ το μήνα, έχασαν  σε μια στιγμή 909 ευρώ από το αφορολόγητο που είχαν (ή σχεδόν 500 ευρώ παραπάνω από όσα ήξεραν και υπολόγιζαν όταν στην κυβέρνηση μιλούσαν για αφορολόγητο 9.100 ευρώ)  αλλά και 50-200 ευρώ από την τσέπη τους για επιπλέον φόρους, ενώ πριν δεν πλήρωναν τίποτε σε φόρους εισοδήματος.

Το ΤΕΕ διαγράφει Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη - Πανικός στην κυβέρνηση - Προσπάθησαν να αναβάλουν την απόφαση-κόλαφο

«Οι βουλευτές-μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα παραπεμθούν στο πειθαρχικό με εισήγηση διαγραφής» τονίζεται σε ανακοίνωσή του - Οικονομικό επιμελητήριο: Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για την ψήφο σας - Την επόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από δικηγορικούς συλλόγους
Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός.