Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Συγκλονιστικό κείμενο των New York Times για τους Έλληνες γραμμένο το 1975

New York Times 1975: «Οι Έλληνες έστησαν τον άνθρωπο στα πόδια του!».

«…Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.

Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος…

Στρατηγική ενέργεια και κρατική αδράνεια

Του Ν. Λυγερού

Με τις εξελίξεις που βλέπουμε σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, θα περιμέναμε ιδανικά μερικές πράξεις ή τουλάχιστον κινήσεις εκ μέρους της εξουσίας. Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει κρατική αδράνεια που εξηγείται από πολιτικές επιλογές άλλης εποχής που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα λόγω δογματισμού. Οι επαφές που γίνονται έχουν μόνο έναν τοπικό χαρακτήρα. Αυτό αποδείχτηκε κι από τον μικρό διαγωνισμό υδρογονανθράκων. Όσο για τον μεγάλο, οι φάκελοι είναι ακόμα κλειστοί λες και δεν υπάρχει ανάγκη εκ μέρους της πατρίδας μας.

Ένα πρόβλημα δεν έχει αναγκαστικά κομματική λύση

Του Ν. Λυγερού

Ένα πρόβλημα που ανήκει στην πραγματικότητα και δεν έχει επιλεχτεί μ’ έναν τεχνητό τρόπο δεν έχει αναγκαστικά κομματική λύση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιλύσιμο. Μια κομματική γραμμή ακολουθεί απαραίτητα ένα δόγμα, το οποίο θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τη σκέψη. Αυτό όμως έχει ένα βασικό ελάττωμα. Το πρόβλημα μπορεί να έχει μια λύση που βρίσκεται εκτός πλαισίου και κατά συνέπεια δεν είναι προσβάσιμη. Το χειρότερο είναι το πρόβλημα και η λύση να είναι σε αυτή τη γραμμή αλλά η επίλυση του προβλήματος ως μεθοδολογία να είναι εκτός.

Ρωσία:Συνελήφθησαν τρομοκράτες προερχόμενοι από την Τουρκία(Βίντεο)

 Η FSB συνέλαβε τρομοκράτες , οι οποίοι  ήρθαν  στην Ρωσία δια μέσω Τουρκίας και  προετοίμαζαν  τρομοκρατικές ενέργειες σε  Μόσχα και  Αγία Πετρούπολη, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Σε πλήρη εγρήγορση ευρίσκονται από σήμερα  οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες συνέλαβαν τρομοκρατική ομάδα η οποία εισήλθε στην χώρα από την  Τουρκία.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, οι τρομοκράτες ,  μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που θα υλοποιούσαν , θα επέστρεφαν  στην Συρία για να λάβουν μέρος στις εχθροπραξίες.

Ελληνοκυπριακής καταγωγής δήμιος του ISIS, λέει η Washington Post - Ταυτοποίηση 32χρονου γεννημένου στο Δυτικό Λονδίνο

Λευκωσία: Ελληνοκυπριακής καταγωγής φέρεται να είναι εκτελεστής του ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με την Washington Post. Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 32χρονος Αλεξάντα Κότεϊ, γκανέζικης και ελληνοκυπριακής καταγωγής και μεγαλωμένος στο Δυτικό Λονδίνο, είναι μέλος του βρετανικού πυρήνα μέσα στο Ισλαμικό Κράτος που επέβλεψε τη βάναυση φυλάκιση και τον αποκεφαλισμό των δυτικών ομήρων στη Συρία.

Ο Κότεϊ ταυτοποιήθηκε μέσω μιας κοινής έρευνας της Post και της ιστοσελίδας BuzzFeed. Το όνομά του επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχο της CIA και άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν Βρετανούς υπηκόους στη Συρία, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν μια εν εξελίξει έρευνα.

Ομολογεί την αποτυχία της η κυβέρνηση: Αν πάει η αξιολόγηση Μάιο – Ιούνιο καήκαμε!


ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Τρέχει και δεν …φτάνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή επεσήμανε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εως το τέλος Φεβρουαρίου, γιατί «αν πάμε Μάιο-Ιούνιο… καήκαμε»!

Σφίγγει και άλλο η κοινωνική «θηλιά» - Απόβαση στην Βουλή ετοιμάζουν οι αγρότες

ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η κοινωνική «θηλιά» σφίγγει ακόμα περισσότερο γύρω από το λαιμό της κυβέρνησης, με δεκάδες κοινωνικές εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στις ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού.

Βουτιά 7,87% στο... κενό και στο άγνωστο έκανε το Χ.Α.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 
Από το capital.gr
 
Με... πάταγο διαπέρασε ακόμη και τα χαμηλότερα επίπεδα του Ιουνίου του 2012 σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε με απώλειες που άγγιξαν το 8% και χωρίς πυξίδα για την επόμενη ημέρα. 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 7,87% στις 464,23 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στο -8,60% (460,56 μονάδες). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ανήλθε στα 229,48 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 6,21 εκατ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Χοντρό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας

Αγγελική Παπαμιλτιάδου  
Από το euro2day.gr
 
Σκληρό παζάρι με προσφυγικό-αξιολόγηση. Αύξηση πιέσεων προς Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα. Εκβιασμοί από Τουρκία σε ΕΕ και αίτημα για 30 δισ. ευρώ(!). Οι ΗΠΑ ζητούν από Λαγκάρντ να βάλει το ΔΝΤ «παράμετρο προσφυγικού». Ποιοι θέλουν γρήγορη αξιολόγηση, ποιοι κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Στη γωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει αφενός τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης και τις συντεταγμένες και αφετέρου, αυξανόμενες πιέσεις για νέες υποχωρήσεις στο προσφυγικό. Αμφότερες αναμένεται να τεστάρουν την αντοχή της, εν μέσω κοινωνικής αναταραχής, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες υφίστανται επικρίσεις από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων τους ώστε να μη δέχονται μετανάστες στους κόλπους τους.