Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Μνημεία 280 έργα του ναΐφ ζωγράφου για την προστασία τους

 

«Θεόφιλος και Ειρήνη» της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών

Η ωραία Αδριάνα των Αθηνών καθιστή κάτω από μια κερασιά να παίζει κιθάρα (ελαιογραφία σε μουσαμά), ένα παγώνι με κλειστή την πλουμιστή ουρά του πάνω σε ένα λαμαρινένιο δοχείο με βρυσάκι, δύο σκυλάκια σε μια ξυλόγλυπτη κορνίζα που κοσμούσε μία άμαξα, αλλά και μια ελαιογραφία με τον Αδάμ και την Εύα είναι μερικά μόνο από τα 19 έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, που κηρύχθηκαν μνημεία ομοφώνως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. 

ΔΙΠΛΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ


Ο όρος “διπλός δεσμός” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 50 κατά την διάρκεια ερευνών για την πολυπλοκότητα της επικοινωνίας σε σχέση με την σχιζοφρένεια. Στα βιβλία “Βήματα για μια οικολογία του νου” και “Σχιζοφρένεια και οικογένεια” περιγράφεται αναλυτικά η έρευνα γύρω από τον διπλό δεσμό. Ως διπλός δεσμός περιγράφεται η κατάσταση μιας επικοινωνίας στην οποία ένα άτομο λαμβάνει δυο ή περισσότερα μηνύματα, με το ένα να αναιρεί το άλλο.

Ποινική δίωξη κατά της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. για τις γνωματεύσεις - «Ηθική αυτουργία» και για μητέρες


Σωτήρης Σκουλούδης

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και την έκδοση ψευδών γνωματεύσεων, ενώ αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης

Οι κοινοί τόποι του έθνους, η woke δυαδική κοινωνία & οι αρνητιστές


Η υπεράσπιση της ελληνικότητας δεν νοείται να έχει αμυντικό και φοβικό χαρακτήρα, ούτε τάσεις αυτοπεριχαράκωσης. Ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί σήμερα να συνεισφέρει ευρύτερα, ώστε η Δύση να υπερβεί την παρακμή της.

του Γιώργου Ρακκά από το Άρδην τ. 126

Το Διακύβευμα των Ευρωεκλογών: Κρίσιμες Αποφάσεις για το Μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας


Να εκλέξουμε αξιόλογους και σοβαρούς επιστήμονες που κατανοούν τα περίπλοκα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα...

Μιχάλης Αράπης, Αρθρογράφος
(LLB,LLM,MA) Νομικός, Πρόεδρος Ε.Κ.Ο. Επιστημόνων Η.Β Trustee στο Δ.Σ. του charity New Europeans UK και Πρόεδρος New Europeans Wales

Τουρκική προπαγάνδα και 1453 – «Rise of the Empires: Ottoman» του Netflix (B΄ μέρος)


Οι απόλεμοι Έλληνες

του Δημήτρη Κ. Κουγιουμτζόγλου* από τον νέο Λόγιο Ερμή τ. 23

Σε κυριαρχία και εγγυήσεις Τουρκίας επιμένει ο Τατάρ


Η κυριαρχία, το «κράτος» και οι εγγυήσεις της Τουρκίας έχουν ζωτική σημασία για τους Τουρκοκύπριους είπε ο  Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας σε πάνελ στην Κωνσταντινούπολη για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής, ανέφερε ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψουν αυτά.

Ξεχωριστές συναντήσεις Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη με την προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο και τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη


FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, συνομιλεί με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών. Αθήνα Τρίτη 14 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ξεχωριστές συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την προσωπική απεσταλμένη του για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Κάιρο ο Κόμπος – Είδε τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, είχε την Τετάρτη στην Αίγυπτο ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις με επίκεντρο τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σάμεχ Σούκρι: Η Αίγυπτος και η Κύπρος επιθυμούν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς


Φωτό αρχείου – Από τη συνάντηση στη Γενεύη στις 26 Φεβρουαρίου

Ιούνιος 4, 2024. Ελλάδα.

Κάιρο.

Οι «Τίγρεις» της Πολεμικής Αεροπορίας βγάζουν… νύχια στην Γερμανία – Δείτε εικόνες


Δεκατρείς Πολεμικές Αεροπορίες του ΝΑΤΟ δίνουν ραντεβού επί 10 ημέρες, στη μεγαλύτερη άσκηση των μοιρών «Τίγρεων» στο Schleswig της Γερμανίας στο πλαίσιο της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 24».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε καλή τροχιά το πρόγραμμα LOTUS – Μελλοντική δυνατότητα μεταφοράς όπλων


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ενώ από την πλευρά της ΕΑΒ και του προγράμματος ΑΡΧΥΤΑΣ, έχουμε παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις προ μερικών ημερών, μπορούμε να μεταφέρουμε και τις πληροφορίες που υπάρχουν για ένα άλλο πρόγραμμα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV) που αναπτύσσεται στην Ελλάδα: το Τακτικό Μη Επανδρωμένο Αεροπορικό Σύστημα Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (LOTUS/ Low Observable Tactical UaS).

Ελληνικός Στρατός: Η πρόταση της Safran για να γίνουν τα ελληνικά Patroller ικανότερα και φονικότερα

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩότι στις 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από εκπροσώπους της γαλλικής Safran, σχετικά με τις δυνατότητες και την προοπτική ανάπτυξης οπλικού φορτίου και δορυφορικού συστήματος πλοήγησης για τα ελληνικά Patroller. 

Dassault Aviation: Είναι τελικό – Οι Γάλλοι φτιάχνουν μαχητικό drone να συνοδεύει τα Rafale

Θα υποστηρίξει τα Rafale F5 στις αποστολές τους.

Διονύσης Αντωνέλλος

Επιπλέον έξι μαχητικά Rafale; Με την 4η Belh@rra;


Kινητικότητα παρατηρείται στα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού με τις ανάγκες να είναι γνωστές αλλά τα οικονομικά δεδομένα να μην αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών, παρά τις προθέσεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. 

4ο «R&D Partners Days» από την Naval Group με τον “Δημόκριτο”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Naval Group διοργάνωσε την τέταρτη στη σειρά, εκδήλωση του «R&D Partners Days» στην Αθήνα με το Εθνικό Κέντρο για την Επιστημονική Έρευνα Δημόκριτος

Τελική δοκιμή για τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Τα νέα δεδομένα για την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα


*Tου Κώστα Σαρικά

Την τελευταία εν πλω δοκιμή αναμένεται να πραγματοποιήσει τα επόμενα 24ωρα η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να αντικαταστήσει την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ευρωπαική Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. 

Επίσκεψη Δένδια στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (ΠΕΒ), στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνιο Οικονόμου.

Φρεγάτα «ΥΔΡΑ»: Επέστρεψε από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και αναλαμβάνει δράση στην «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» πριν τον κατάπλου στη Σαλαμίνα


*Του Κώστα Σαρικά

Δεν πρόλαβε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» να περάσει στον χώρο ευθύνης του ΓΕΕΘΑ εντός του FIR Aθηνών και το Αρχηγείο Στόλου της ανέθεσε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δένδιας: Προς το συμφέρον μας η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Προς το συμφέρον μας η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας πως «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό είναι οι πρωτεργάτες της νέας προσπάθειας για αμυντική ομπρέλα, αντιαεροπορική, πάνω από όλη την Ευρώπη».

ΕΛΑΣ: Καρέ καρέ η στιγμή που η αστυνομία μπαίνει μέσα στις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Άγιο Παντελεήμονα


Επιλεκτικές ευαισθησίες, όταν ο δράστης είναι Παλαιστίνιος ή άλλος αλλοδαπός;


Το βράδυ της Δευτέρας 27/5, μια 33χρονη με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε δεμένη και κακοποιημένη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Ξούθου στην Ομόνοια. Αστυνομικοί που περνούσαν από το σημείο άκουσαν εκκλήσεις για βοήθεια και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, όπου την εντόπισαν πίσω από μια κλειδωμένη με λουκέτο πόρτα. 

Αλλοδαποί – «φαντάσματα» στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα – Τουλάχιστον 50 απελάσεις κάθε 30 μέρες!


Κάθε μήνα οι άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών προχωρούν σε 4 συντονισμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για να εντοπιστούν «αχαρτογράφητοι» αλλοδαποί που κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς νόμιμα έγγραφα και σε ορισμένες περιπτώσεις με πολλά «πρόσωπα» προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγουν από τις αρχές.

Παραιτήθηκε η υπηρεσιακή δήμαρχος Χειμάρρας σύμφωνα με ΜΜΕ της μειονότητας

Φωτογραφία αρχείου από προεκλογική συγκέντρωση στην Αλβανία AP Photo/Visar Kryeziu

Την παραίτησή της υπέβαλε την Τετάρτη (5/6) η υπηρεσιακή δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας σύμφωνα με ΜΜΕ της μειονότητας

Μίτσκοσκι: "Η νέα κυβέρνηση του VMRO θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως εγώ θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία"


Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε σήμερα πως στην επίσημη επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων του κράτους θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία της χώρας (Βόρεια Μακεδονία), όμως, όπως είπε, ο ίδιος, στις δηλώσεις του θα αποκαλεί τη χώρα "Μακεδονία".

Τα ελληνικά κόμματα εγκατέλειψαν τη Θράκη στους πράκτορες του Ερντογάν: Το εθνικιστικό-τουρκικό ΚΙΕΦ-DEB έπρεπε να αντιμετωπιστεί σκληρά… Το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό…


FILE PHOTO: Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, σε πορεία στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του λεγόμενου “τουρκικού” πολιτικού μειονοτικού Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), που συνέπεσε με την “επέτειο” του θανάτου του ιδρυτή του και τέως βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Σαδίκ, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο έξω από την Κομοτηνή, στις 24 Ιουλίου 1995. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR

Κύριο άρθρο της HELLAS JOURNAL

Είναι θλιβερά τα νέα από την Θράκη. Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στην ιστοσελίδα μας προκαλούν κατάθλιψη. Άφησαν αυτή την ακριτική περιοχή στο έλεος του αυταρχικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Τουρκία: Αύξηση μεταναστευτικών ροών στην Αδριανούπολη


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η θερινή περίοδος φέρνει νέες προκλήσεις στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Η τουρκική φασιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν σε Κούρδους στο Στρασβούργο


Ιούνιος 4, 2024. Ελλάδα.

Μια συμμορία Τούρκων νεαρών στη Γαλλία επιτέθηκε σε μια ειρηνική κουρδική καθιστική διαμαρτυρία που διεξάγεται μόνιμα έξω από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να ζητήσει δικαιοσύνη για τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στόχος της Χεζμπολάχ το Iron Dome στο Ισραήλ - Αυξάνεται η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο


Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έχει ήδη στοχοποιήσει το Iron Dome με κατευθυνόμενο πύραυλο

Νέα επίθεση με μαχαίρι κατά πολιτικού στο Μανχάιμ - Στα χέρια των Αρχών ένας από τους τρεις δράστες

Γερμανοί αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Martin Meissner

Μία νέα επίθεση με μαχαίρι με στόχο πολιτικό σημειώθηκε στην πόλη Μανχάιμ λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από ανάλογο περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός. 

Guardian: «Η Ελλάδα πιθανός στόχος ρωσικών fake news»


Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως χάκερς από τη Ρωσία ετοιμάζουν ροή παραπληροφόρησης τα επόμενα 24ωρα λόγω Ευρωεκλογών και μέσα σε αυτά, βάζουν στον στόχο και την Ελλάδα.

Κυβερνοεπίθεση Ρώσων χάκερς στην εταιρεία που αναβαθμίζει άρματα μάχης για την Ουκρανία

Μια μονάδα της εταιρείας General Dynamics, η Santa Barbara Systems που εδρεύει στην Ισπανία και αναβαθμίζει άρματα μάχης Leopard για αποστολή στην Ουκρανία, δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα της, σύμφωνα με μια φιλορωσική ομάδα χάκερς.

Το Κρεμλίνο ενισχύει μυστικά την προσωπική ασφάλεια του Πούτιν, ο οποίος άρχισε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο


Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας αύξησαν χωρίς προηγούμενο το ήδη υψηλό επίπεδο προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος, κατόπιν σύστασης των υπηρεσιών ασφαλείας, άρχισε να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο στη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσαν δύο Ρώσοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα The Moscow Times και το επιβεβαίωσε πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο.

Συνομιλίες Μπάιντεν-Ζελένσκι σε Γαλλία και Ιταλία


Οι ουκρανοί στρατιωτικοί χρειάζονται συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, κι εργαζόμαστε για αυτό, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Η Ιαπωνία στρέφεται στη χρήση πυρηνικής ενέργειας λόγω των αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων


Με τις προκλήσεις να μεγαλώνουν, η ιαπωνική κυβέρνηση θέλει να κάνει τώρα μεγαλύτερη χρήση της πυρηνικής της ενέργειας, μαζί με την αιολική και την ηλιακή, για να εξασφαλίσει σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό