Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ποινική δίωξη κατά της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. για τις γνωματεύσεις - «Ηθική αυτουργία» και για μητέρες


Σωτήρης Σκουλούδης

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και την έκδοση ψευδών γνωματεύσεων, ενώ αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις από τον Εισαγγελέα, όπως ήταν αναμενόμενο, κατά της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., που κατηγορείται για την εμπλοκή της σε έκδοση ψευδών γνωματεύσεων για δικαστική χρήση, συνήθως κατά πατεράδων, σε περιπτώσεις συζυγικής αντιδικίας. Κάποιες από αυτές τις γνωματεύσεις έχουν αποτελέσει τη βάση για την ψευδή κατηγορία περί ασέλγειας σε ανηλίκους.

Το θέμα αναδείχτηκε έπειτα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που προκάλεσαν δυο παράλληλες έρευνες, η μία από το Εσωτερικών Υποθέσεων και η άλλη από το Υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η εν λόγω αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα πριν από λίγες εβδομάδες. Η κατηγορία που άσκησε ο εισαγγελέας, προς το παρόν, είναι αυτή της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασκήθηκαν διώξεις και κατά μητέρων-πελατών της ψυχολόγου, για ηθική αυτουργία. Αναμένονται εξελίξεις.

Για να επιτευχθεί αυτή η δίωξη -αναφερόμαστε μόνο σε υποθέσεις τελεσίδικης αθώωσης των κατηγορουμένων- φαίνεται ότι έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, με πρωτεργάτη την ψυχολόγο αξιωματικό του υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πρόθυμα γνωματεύει κατά... παραγγελία της μίας πλευράς, και φυσικά παραβλέποντας τόσο την ιατρική δεοντολογία, όσο και το αστυνομικό καθήκον.

Πλέον, τα στόματα άνοιξαν, και οι αθωωμένοι πατεράδες βγαίνουν στην αντεπίθεση προκειμένου να δικαιωθούν έναντι αυτών που, σε αρκετές περιπτώσεις, τους κατέστρεψαν τη ζώη και τους αποξένωσαν οριστικά με τα παιδιά τους.

Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

ΠΗΓΗ https://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου