Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Αλλοδαποί – «φαντάσματα» στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα – Τουλάχιστον 50 απελάσεις κάθε 30 μέρες!


Κάθε μήνα οι άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών προχωρούν σε 4 συντονισμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για να εντοπιστούν «αχαρτογράφητοι» αλλοδαποί που κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς νόμιμα έγγραφα και σε ορισμένες περιπτώσεις με πολλά «πρόσωπα» προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγουν από τις αρχές.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τα ίδια πρόσωπα, για αδικήματα όπως κλοπές και ναρκωτικά και διαπιστώνουν ότι κάθε φορά έχουν και διαφορετικά ονόματα.

Σύμφωνα με στοιχεία, κάθε μήνα για τουλάχιστον 50 μετανάστες ενεργοποιείται η διαδικασία της απέλασης και επιστρέφουν στις χώρες τους με πτήσεις τσάρτερ συνοδεία αστυνομικών.

Πρόκειται κυρίως για μετανάστες από Πακιστάν, Αίγυπτο, Τυνησία και Γεωργία.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πατησίων για να εντοπίσουν αλλοδαπούς – «φαντάσματα» αλλά και διακινητές ναρκωτικών.

Από τα 715 άτομα που ελέγχθηκαν, έγιναν 189 προσαγωγές εκ των οποίων οι 38 έγιναν συλλήψεις και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα τους, ενώ άλλοι 2 συνελήφθησαν για ναρκωτικά.

Όλοι οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετέχουν και οι 180 συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι και με τη διαχείριση των αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στα ΠΡΟΚΕΚΑ μέχρι να απελαθούν.

Πηγή: Newsbomb

ΠΗΓΗ https://lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου