Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Φρεγάτα «ΥΔΡΑ»: Επέστρεψε από την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και αναλαμβάνει δράση στην «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» πριν τον κατάπλου στη Σαλαμίνα


*Του Κώστα Σαρικά

Δεν πρόλαβε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» να περάσει στον χώρο ευθύνης του ΓΕΕΘΑ εντός του FIR Aθηνών και το Αρχηγείο Στόλου της ανέθεσε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η απόφαση αυτή δείχνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πλοίου, το οποίο επιστρέφει στην Ελλάδα και στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας έπειτα από τη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), παρά το γεγονός ότι το πλοίο και το πλήρωμα βρισκόταν «στα κόκκινα» για 100 μέρες με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης στη Ναυτική Βάση του Τζιμπουτί.

φρεγάτα ΥΔΡΑ

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το πρωί στη Σαλαμίνα έχοντας ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την αποστολή της και ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία και οι έλεγχοι στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα βάλει πλώρη τις επόμενες εβδομάδες προς την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Υπενθυμίζεται πως στην φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ήδη έχει τοποθετηθεί νέο ακόμη σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου πιο προηγμένο από αυτό με το οποίο εξοπλίστηκε η «ΥΔΡΑ», ενώ πραγματοποιήθηκαν εντατικές εργασίες συντήρησης όλων των μηχανολογικών και ηλεκτρονικών συστημάτων του πλοίου. Στην εν πλω τελική δοκιμή αναμένεται να ελεγχθούν και τα οπλικά συστήματα με χρήση πραγματικών πυρών, μεταξύ των οποίων και το πυροβόλο των 5 ιντσών το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα drones των Χούθι.

Φωτογραφίες αρχείου ΥΠΕΘΑ

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου