Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Η τουρκική φασιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν σε Κούρδους στο Στρασβούργο


Ιούνιος 4, 2024. Ελλάδα.

Μια συμμορία Τούρκων νεαρών στη Γαλλία επιτέθηκε σε μια ειρηνική κουρδική καθιστική διαμαρτυρία που διεξάγεται μόνιμα έξω από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να ζητήσει δικαιοσύνη για τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ένας ηλικιωμένος Κούρδος που επιχείρησε να παρέμβει νοσηλεύτηκε, στη δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα πλήθος νέων επιτέθηκε στη μόνιμη Αγρυπνία για τον Οτσαλάν που πραγματοποιείται μπροστά από το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) στο Στρασβούργο της Γαλλίας την Κυριακή.

 Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση, καθώς οι νεαροί Τούρκοι βανδάλισαν πλακάτ στη διαδήλωση για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν την περασμένη εβδομάδα.

Οι διοργανωτές της αγρυπνίας δήλωσαν ότι η επίθεση του όχλου ήταν μέρος ενός «πολυκαθιερωμένου σχεδίου Τούρκων νεαρών ανδρών και αγοριών που ενθαρρύνονται να επιτεθούν στους Κούρδους», για να σαμποτάρουν τον ειρηνικό κουρδικό ακτιβισμό και να δυσφημούν την κουρδική κοινότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ως συνδεδεμένη με τη βία και την πολιτική αναταραχή.

Τέτοιες προκλήσεις έχουν συνδεθεί με τους Γκρίζους Λύκους, μια φασιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και συνδέεται στενά με το συμμαχικό κόμμα της τουρκικής κυβέρνησης, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Υποστηρίζοντας την αγρυπνία, η εκστρατεία «Freedom for Öcalan» ανάρτησε στο X : «Επί χρόνια, η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει την Αγρυπνία για τον Οτσαλάν… Οι επίσημοι διπλωμάτες της έχουν εξαντλήσει όλες τις νόμιμες οδούς και τώρα φαίνεται ότι καταφεύγουν σε εφηβικό χουλιγκανισμό».

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο στη Γαλλία (CDK-F) κατήγγειλε επίσης έντονα την επίθεση κατά της μόνιμης αγρυπνίας:

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις αποκαλύπτουν μια σκόπιμη επιθυμία του τουρκικού κράτους να μεταφέρει την καταστολή και τις απειλές του προς τους Κούρδους που διαδηλώνουν ειρηνικά στην Ευρώπη.

Η πρόθεση του τουρκικού κράτους είναι προφανής: «να σπείρει χάος γύρω από αυτή τη μόνιμη αγρυπνία για να την ποινικοποιήσει».

Η αγρυπνία τελείται καθημερινά από το 2012 έξω από το ΣτΕ, κάθε εβδομάδα μια ομάδα εκπροσωπεί την κουρδική διασπορά από διάφορες χώρες, με αξιωματούχους και κορυφαίους διεθνείς πολιτικούς να συμμετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία.

Η πρακτική της απόλυτης απομόνωσης που επιβλήθηκε στον Οτσαλάν στη φυλακή Ιμραλί της Τουρκίας έχει καταδικαστεί διεθνώς ως βασανιστήριο, με τους δικηγόρους και την οικογένεια να απαγορεύονται οι επαφές για τα τελευταία τρία χρόνια της απομόνωσης του κρατούμενου στο νησί υψίστης ασφαλείας από το 1999.

Ωστόσο, η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης (CPT) απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα του Οτσαλάν ούτε να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, μέλος του CoE, να σταματήσει τις βασανιστικές συνθήκες.

Διεθνείς θεσμοί, όπως η CPT, που είναι υπεύθυνοι για την υποχρέωση των κυβερνήσεων να λογοδοτούν για το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν επικριθεί ευρέως επειδή δεν τήρησαν το καταστατικό τους.

Η ευρύτερη εκστρατεία, «Ελευθερία για τον Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο Κουρδικό Ζήτημα», ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, σε μια ανανεωμένη προσπάθεια να ενισχύσει την προβολή σε όλο τον κόσμο, να παρέχει εκπαιδευτικά φόρουμ και να ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών , να πιέσει για λογοδοσία και να απαιτήσει δράση από τους αρμόδιους θεσμούς και κυβερνήσεις.

Medyanews

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου