Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Άρωμα Ελλάδας στην κοιλάδα των ναών - Η ομορφότερη πόλη των θνητών βρίσκεται στη Σικελία

Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο γεμάτο επιβλητικά μνημεία, ελιές και αμυγδαλιές βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ακράγαντα στη Σικελία.
Η κοιλάδα των Ναών είναι ένας αρχαιολογικός χώρος 12 χιλιομέτρων που εκτείνεται κατά μήκος μιας πετρώδους ράχης στο νότο της Αγκριτζέντο, της σύγχρονης πόλης του Ακράγαντα.
Περιλαμβάνει τα ερείπια επτά ναών δωρικού ρυθμού και από το 1997 αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της Ουνέσκο. Μάλιστα ο διεθνής Οργανισμός δανείστηκε το σχήμα του Ναού της Ομόνοιας για το λογότυπό της.

Μεγάλη Αλβανία: Αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης για την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται να οδεύει μετά από πολλά χρόνια μεθοδικής προετοιμασίας η μεγάλη ιδέα των Αλβανών για την ένωση των δύο κρατών του αλβανικού Έθνους, της Αλβανίας και του Κοσσόβου. Σε μια κοινή συνάντηση που είχαν στην πόλη Peja του Κοσσόβου ο Αλβανός Πρωθυπουργός Edi Rama και ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου Ramush Haradinaj ενέκριναν την απόφαση για την σύνταξη ενός κοινού στρατηγικού κειμένου για την ενοποίηση των Αλβανών μέχρι το 2025.

Η «Πηνελόπη» έφερε χιόνια στη Θράκη -Η θερμοκρασία έπεσε 14 βαθμούς Κελσίου σε 24 ώρες! - ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Εικόνες)

Χιονίζει στη Θράκη (Φωτογραφία: Καιρικά Νέα Θράκης)
Στα «λευκά» ντύθηκαν περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς η κακοκαιρία «Πηνελόπη» σαρώνει τη χώρα.
Από το απόγευμα της Τετάρτης, άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια σε περιοχές του Εβρου και της Ροδόπης.
Στην Ορεστιάδα και στα χωριά του δήμου η χιονόπτωση είναι έντονη και στους δρόμους έχουν κάνει την εμφάνιση τους εκχιονιστικά και αλατιέρες προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί. Παρόμοιο το σκηνικό στον δήμο Τριγώνου.

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου (Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Νοτίως της Κρήτης, στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας, των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Διοικητών Πολεμικού Ναυτικού Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου η τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης “ΜΕDUSA 7” με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από τις 3 χώρες.

Οι τρεις Υπουργοί παρακολούθησαν την τελική φάση από Αιγυπτιακό Ελικοπτεροφόρο και Ελληνική Φρεγάτα.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης αφού συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους  για τη συμμετοχή τους και τη συνδρομή τους στην επιτυχία της τόνισε ότι κατά την εκτέλεση της άσκησης διαφάνηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Ο κομμουνιστής Ζόραν Ζάεφ

Του Ν. Λυγερού

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν καταλαβαίνουν ότι η νέα επίθεση που εξαπολύθηκε κατά της Μακεδονίας έχει κομμουνιστικό υπόβαθρο λες και έχουν ξεχάσει την προέλευση του Πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, ίδρυσε την παράταξη Εγκέλαδος, συνιστώσα των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, για να γίνει στη συνέχεια γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού, κόμμα το οποίο συμμάχησε με το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μετεξελίχθηκε σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ενώ ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος