Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ο λοχαγός, η ηρωίδα γυναίκα του, 80 στρατιώτες… 10.000 βάρβαροι Τούρκοι

Το κάστρο της Τρεμπόβλα κτίστηκε τον 14ο αι. στην κοιλάδα του μικρού ποταμού Χνιέζνα στην σημερινή δυτική Ουκρανία που το 1675 αποτελούσε τμήμα της Πολωνίας. Το κάστρο ήταν μικρό (100 χ 40μ.) αλλά ήταν ισχυρά κατασκευασμένο με τα τείχη να έχουν πάχος έως και 4μ. Το 1672 είχε ξεσπάσει ο Πολωνοτουρκικός Πόλεμος. Μετά από διάφορες εναλλαγές οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να προελάσουν στην δυτική Ουκρανία (Ποδολία).

Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες στα 6 μίλια - Αναλυτικά οι περιοχές που θέλουν να κάνουν έρευνες.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνήσης δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. Δηλαδή, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι:

Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Διαπιστώσεις “μικρών” στελεχών από την άμυνα στην τουρκική επίθεση στον Έβρο

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios
 
Συμπληρώθηκε δίμηνο από την υβριδική επίθεση της Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο και δεν είναι κρυφό ότι η ελληνική πλευρά, πέρα από την επιφυλακή, συνεχίζει την λήψη μέτρων πάσης φύσεως για την θωράκιση των συνόρων έναντι αντιστοίχων μελλοντικών επιθέσεων.
Υπό το πρίσμα αυτό, παρακάτω παρουσιάζονται μερικές διαπιστώσεις – παρατηρήσεις όπως τις κατέγραψε απολογιστικώς στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε την εμπειρία στην πρώτη γραμμή. Πρόκειται για απλές διαπιστώσεις, που έχουν την σημασία τους. Ασφαλώς έχουν μεταφερθεί και καταγραφεί αρμοδίως σε υψηλότερα κλιμάκια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν δρομολογηθεί μέτρα.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την δημιουργία διεθνούς αντι-τουρκικής συμμαχίας

George Mikhail

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την δημιουργία διεθνής αντι-τουρκικής συμμαχίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις Τουρκικές κινήσεις στην Λιβύη και την Μεσόγειο. Η ανακοίνωση εξεδώθη κατά την διάρκεια διαδικτυακής εικονικής συνάντησης στις 11 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών.

Σε κοινή δήλωση η οποία έγινε ακριβώς μετά την συνάντηση, η πενταμελής συμμαχία ανέφερε πως

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι δουλέμποροι «διαφημίζουν» την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με φορτηγά πλοία

Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακινητές φαίνεται ότι προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς φτιάχνοντας μηχανές και φουσκωτά για να στοιβάξουν παράνομους μετανάστες. 

Εντύπωση προκαλεί ότι δημοσιεύτηκαν στο Facebook όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής»,για πρώτη φορά βίντεο ακόμα και από τα περίφημα ταξίδια που οργανώνουν Τούρκοι δουλέμποροι με φορτηγά πλοία.

Τα ταμπού και το άλλοθι που χρειάζεται ο Ταγίπ

Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews  
 
Επιχειρείται -σκοπίμως- να εδραιωθεί η εντύπωση πως ο Ερντογάν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει διά της ισχύος. Και ως αποτέλεσμα τούτου, αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες, που έχουν ως πυρήνα της ανάλυσής τους την προσαρμογή του ελληνισμού στις τουρκικές αξιώσεις. Είναι  προσέγγιση περιορισμένης μεν εμβέλειας αλλά εκφραστές της είχαν βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διαχειρίζονται τα εθνικά θέματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. 

Παραλήρημα Ερντογάν: Η Αγία Σοφία έγινε τζαμί ως δικαίωμα της Άλωσης

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις με φόντο την Αγία Σοφία προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ διατύπωσε το αίτημά του για τζαμί στην Αθήνα Μετά την ανάγνωση του Κορανίου εντός του ναού στο πλαίσιο της επετείου για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο «σουλτάνος» σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου, τόνισε πως ««ο Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα της Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους».

Πάλι λάθος κάναμε με τον Ερντογάν και την Αγιά Σοφιά – Δεν είχε στόχο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό…

Ερντογάν, Ισλάμ, Κεμάλ και Αγιά Σοφιά

Του Σάββα Καλεντερίδη


Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, είναι αδυναμία σωστής ανάγνωσης, ερμηνείας και κατανόησης των ενεργειών της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μόνιμη επωδός των πολιτικών μας, που αντί να ερμηνεύσουν σωστά τις ενέργειες της Τουρκίας που στρέφονται εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, τις αποδίδουν σε «εξαγωγή της κρίσης» που αντιμετωπίζει κάθε φορά η γειτονική χώρα και για κινήσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.

Εβραϊκό think tank προς ΗΠΑ: ''Σταματήστε να στηρίζετε τον Ερντογάν στην Λιβύη''

Η πρόσφατη επέμβαση της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης έχει εντείνει τη συμμετοχή αντιπάλων ξένων δυνάμεων στην στρατηγικά πλούσια σε ενέργεια χώρα τονίζει ινστιτούτο .

Σε ειδική έκθεση του ινστιτούτου για την λιβυκή κρίση αναφέρεται ότι,οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενισχύσουν τη ναυτική τους παρουσία

Πώς και πότε θα έρθουν τα 32 + 19 δισ. ευρώ των κονδυλίων της ΕΕ στην Ελλάδα

της Δήμητρας Καδδά
Από το capital

Το πιο θετικό στοιχείο των χθεσινών προτάσεων της Κομισόν για το πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης υγείας είναι τα χρήματα που αναλογούν στη χώρα μας. Λόγω του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται η κατανομή ανά κράτος, αναλογούν 32 δισ. ευρώ (22,5 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και 9,5 δισ. ευρώ δανείων) για την προσεχή τετραετία.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν 19 δισ. ευρώ περίπου που εκτιμάται πως θα δικαιούται η  χώρα από το νέο ΕΣΠΑ και τα 7-8 δισ. ευρώ που της αναλογούν από τα υφιστάμενα τρία εργαλεία που έχει αποφασίσει η ΕΕ και ενεργοποιούνται εντός του 2020 (SURE, EIB Fund και ESM Pandemic Crisis Support).