Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ματαιώθηκε το ταξίδι του Α. Σαμαρά-Δεν κρίθηκε ασφαλές το αεροσκάφος

Ματαιώθηκε το ταξίδι του Α. Σαμαρά-Δεν κρίθηκε ασφαλές το αεροσκάφος
-Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη στα όργανα-Η δοκιμαστική πτήση έδειξε ότι δεν είναι ασφαλές-Με το αεροπλάνο της γραμμής θα πάει ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες

Βλάβη παρουσίασε στα όργανα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Μετά τον έλεγχο και την παρέμβαση των μηχανικών της βάσης το αεροσκάφος πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Α. Σαμαρά στο Μπακού.

Η δοκιμαστική πτήση έδειξε ότι το αεροσκάφος δεν είναι ασφαλές, ενώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπακού.
sam33
Συνέπεια του παραπάνω είναι το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Αζερμπαϊτζάν να ματαιωθεί.
Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις Βρυξέλλες για την ερχόμενη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με αεροπλάνο της γραμμής.
Ο Α. Σαμαράς θα πραγματοποιούσε το ταξίδι στο Μπακού προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφόταν η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου