Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Αίγυπτος – Τουρκία – ταύτιση θέσεων στο παλαιστινιακό


Σεπτέμβριος 4, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ήρθε στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»-TRTHaber

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι βρίσκεται στην Άγκυρα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον πρόεδρο της Αιγύπτου υποδέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος στο αεροδρόμιο Εσενμπόγκα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Προεδρίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, η οποία αναδιαρθρώθηκε σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στο Κάιρο στις 14 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία των Προέδρων των δύο χωρών.

Στη σύνοδο του Συμβουλίου θα επανεξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου και θα συζητηθούν κοινά βήματα που μπορούν να ληφθούν στο μέλλον για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Υπάρχει ταύτιση θέσεων στον πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Εκτός από τις διμερείς σχέσεις,  μεγάλο μέρος των συνομιλιών θα καλυφθεί για τα γεγονότα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, ένα θέμα στο οποίο οι δύο πλευρές έχουν την ίδια θέση.

Παρατηρητής των γεγονότων στη Μέση Ανατολή θα διαπιστώσει την ταύτιση των θέσεων της Τουρκίας και της Αιγύπτου στην υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στα δεινά τα οποία έχει υποστεί από την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές υποστηρίζουν την αναγνώριση ως κρατικής οντότητας της Παλαιστίνης με τη Δυτική Όχθη και πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Στην συνάντηση οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα υπογράψουν συμφωνίες για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και σχέσεων αλλά και σε θέματα που άπτονται την αμυντική βιομηχανία.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου