Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Συνεχίζονται οι έρευνες του σκάφους που παρενοχλήθηκε από τους Τούρκους - Θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, είπε ο Νίκος Κουγιάλης

Λευκωσία: Το σκάφος, που παρενοχλήθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κύπρου από τουρκική φρεγάτα, θα συνεχίσει το ερευνητικό του πρόγραμμα μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ερωτηθείς για τις νέες παρενοχλήσεις στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα από τουρκική φρεγάτα, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το ερευνητικό σκάφος, υπό κυπριακή σημαία, ενεργούσε εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, “συλλέγοντας πληροφορίες για την παρουσία φαλαινών και δελφινιών στην περιοχή και τουρκική φρεγάτα το προσέγγισε και το υποχρέωσε να αλλάξει πορεία” και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα.
Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι η εταιρεία ιδιοκτήτρια του σκάφους έχει προσληφθεί για να προβεί σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για συλλογή πληροφοριών για την περιοχή.

Εξήγησε ότι αυτό γίνεται μέσα στα γενικότερα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Αλιείας για συλλογή πληροφοριών για το θαλάσσιο χώρο της Κύπρου.

Είναι μέσα στις υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της ΕΕ να συλλέξουμε πληροφορίες που αφορούν τη θάλασσα και οι οποίες ενδιαφέρουν και την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ, κατέληξε ο κ. Κουγιάλης.

 ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου