Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Άρματα μάχης κατέλαβαν την κεντρική πλατεία στη Χάμα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Άρματα μάχης κατέλαβαν την κεντρική πλατεία Ορόντες στη Χάμα μετά από σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης, σύμφωνα με κατοίκους που επικαλείται το Reuters. «Όλες οι επικοινωνίες έχουν κοπεί. Το καθεστώς χρησιμοποιεί το γεγονός ότι η προσοχή των ΜΜΕ είναι στραμμένη στη δίκη του Μουμπάρακ για να αποτελειώσει τη Χάμα» δήλωσε κάτοικος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.


Πρόσθεσε ότι ο βομβαρδισμός επικεντρώθηκε στην περιοχή αλ-Χαντέρ, μεγάλα τμήματα της οποίας είχαν καταστραφεί σε επίθεση του στρατού το 1982 στη Χάμα, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι. Η πλατεία ήταν η τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ από την έναρξη των αναταραχών πριν από πέντε μήνες.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παραμένει, εν τω μεταξύ, το αδιέξοδο σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του καθεστώτος Άσαντ για το αιματοκύλισμα της Χάμα. Το διχασμένο Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεχίσει την Τετάρτη τις διαβουλεύσεις έπειτα από δύο άκαρπες συνεδρίες σχετικά με την υιοθέτηση ψηφίσματος καταδίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου