Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

WikiLeaks: "Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μισεί το Ισραήλ και θέλει την καταστροφή του"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php


"O Ρ.Τ.Ερντογάν μισεί το Ισραήλ αφάνταστα" και θα έκανε ότι μπορεί για να το καταστρέψει: Αυτή Την άποψη του Ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία Gabby Levy που αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, με ημερομηνία σύνταξης 27 Οκτωβρίου 2009 και συντάκτη τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία James F. Jeffrey!  



Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος, ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Ισραηλινού πρέσβη, ότι δηλαδή ο Ερντογάν μισεί το Ισραήλ, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με άτομα εντός και εκτός της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη ο οποίος σημειωτέων έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ότι οι σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας έχoυν επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με κύριο υπαίτιο τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, o Ισραηλινός πρέσβης ξεκάθαρα πιστεύει ότι, «ο Ερντογάν είναι φονταμενταλιστής. Μας μισεί (τους Ισραηλινούς) αφάνταστα». Πάντως κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε ο Ισραηλινός με τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα,  ο Gabby Levy ενημέρωσε τον  James F. Jeffrey ότι έλαβε διαβεβαιώσεις μέσω τρίτων από τον Τούρκο ΥΠΕΞ πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα βελτιωθούν στο μέλλον.
Επιπλέον όπως αναφέρει ο Gabby Levy ο Τούρκος ΥΠΕΞ πάλι μέσω τρίτου προσώπου ζήτησε από τον Ισραηλινό πρέσβη, να ανεχτεί σιωπηλά την κριτική του Τούρκου πρωθυπουργού για το Ισραήλ, ενώ όπως επισημαίνεται πάντα κατά τον «αγγελιοφόρο» του Τούρκου ΥΠΕΞ, οι αναφορές του Ερντογάν στην κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας γίνονται βασικά για εσωτερική κατανάλωση.
Όλα αυτά εξηγούν και το γιατί εξελίχθηκε η κατάσταση με τον στολίσκο της Γάζας, όπως εξελίχθηκε επτά μήνες αργότερα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου