Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τραγωδία στην Ιταλία(Βίντεο)


 

Μια 16χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε και άλλοι επτά νέοι τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Brindisi της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Δυο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Brindisi.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε, που ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε. Το ζευγάρι δολοφονήθηκε πριν από 20 χρόνια, στις 23 Μαΐου 1992 από την σικελική μαφία.


Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, καθώς προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.









Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.

Σήμερα, επίσης, φθάνει στο Μπρίντιζι, το "Καραβάνι κατά της μαφίας", μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το "χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας".

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου