Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στάση αναμονής στη Wall Street

Dow13.507,3218,89 0,14%  



  Nasdaq3.117,50-8,13 -0,26%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα αναμονής ενόψει της σημερινής ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke αλλά και των τραπεζικών αποτελεσμάτων που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στην εβδομάδα.

Η ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke στο University of Michigan συγκεντρώνει σήμερα τα βλέμματα στις ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών στο Κογκρέσο το επόμενο διάστημα για το ανώτατο όριο του χρέους.

Είναι η πρώτη ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του 2012 τα οποία έδειξαν ότι ορισμένα μέλη της Fed θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα αγορών ομολόγων πριν το τέλος του έτους.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams εκτίμησε ότι οι αγορές χρεογράφων από την κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα συνεχιστούν μέσα στο 2013.

"Περιμένω οι αγορές τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων και πιο μακροπρόθεσμων κρατικών χρεογράφων να συνεχίσουν να είναι απαραίτητες και μέσα στο δεύτερο μισό του 2013", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων από τον τραπεζικό κλάδο τις επόμενες ημέρες. Οι Goldman Sachs Group και JP Morgan Chase ανακοινώνουν τα μεγέθη τους την Τετάρτη και ακολουθούν την Πέμπτη οι Bank of America, Citigroup και Capital One Financial. Την Παρασκευή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της η Morgan Stanley.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 18,80 μονάδες (0,14%) κλείνοντας στις 13.507,30 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 8,10 μονάδων (-0,26%) και έκλεισε στις 3.117,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,30 μονάδων (-0,09%) κλείνοντας στις 1.470,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 16,95 δολ. με άνοδο 0,79 δολ. ή σε ποσοστό 4,89%. Ακολούθησαν η Cisco με κέρδη 2,39% και κλείσιμο στα 20,97 δολ. και η Boeing, η οποία έκλεισε στα 76,55 δολ. με άνοδο 1,85%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Verizon Communications Inc (-1,64%), η Bank of America Corp (-1,38%) και η IBM (-0,94%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,06 δολ. ή σε ποσοστό 3,43% και έκλεισε στα 1,69 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η Apple έχει μειώσει τις παραγγελίες για εξαρτήματα του iPhone 5 καθώς η ζήτηση δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

O τίτλος της Apple υποχώρησε 3,5% διολισθαίνοντας κοντά στο επίπεδο των 500 δολ.

Στον αντίποδα η μετοχή της Dell σημείωσε άλμα σχεδόν 13% εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες εξαγοράς με εταιρείες private equity.

Η εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον δύο εταιρείες, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Εκτός του κλάδου της πληροφορικής η United Parcel Service ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαγοράς της TNT Express καθώς εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση της συμφωνίας.

Η UPS παράλληλα ανακοίνωσε πως θα καταβάλει 200 εκατ. ευρώ στην TNT ως αποζημίωση για τη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου