Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στο Μαξίμου η Μέρκελ

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ η οποία προσγειώθηκε λίγο πριν της 13:30 μμ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.


Την κα Μέρκελ συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η κα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον Α. Σαμαρά, μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών αλλά και οι επαφές των δύο αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τις 4 μμ θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις τους, και ακολούθως, στις 4:45 μμ, η κα Μέρκελ θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου