Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σαλί Μπερίσα: Ο αγώνας του UCK ήταν εθνικός αλβανικός πόλεμος

«Θα δημιουργήσουμε μνημείο προς τιμήν όσων πολέμησαν με τον UCK»


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, είπε, χθες, ότι οι νεκροί που έπεσαν για την Αλβανία θα πρέπει να τιμώνται από όλο το αλβανικό έθνος σε όλα τα αλβανικά εδάφη.

Ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία ενός μνημείου αφιερωμένο στους μάρτυρες που έπεσαν για το έθνος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου και συγκεκριμένα για όλους εκείνους που πολέμησαν στον UCK, οι οποίοι θα ενταχθούν στον εορτασμό της ανεξαρτησίας.

«Αυτός ο πόλεμος ήταν ένας πόλεμος που ένωσε το έθνος, ένας αγώνας για την απελευθέρωση, για να αντιμετωπιστεί η εθνοκάθαρση και οι μαζικές απελάσεις των Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο, για αυτό πρέπει να γίνει ένα μνημείο προς τιμήν τους. Είναι πολύ σημαντικό οι νεκροί του έθνους να τιμούνται παντού, ανεξάρτητα αν έπεσαν στο έδαφος της Αλβανίας ή του Κοσσυφοπεδίου ή σε άλλα αλβανικά εδάφη.


Ο εορτασμός αυτός της 100ης επετείου θα χρησιμεύσει ως έκκληση σε μια συνολική επισκόπησης όλων των αλβανικών θυσιών για την αξιοπρέπεια.
Για αυτό είναι απαραίτητο προς το συμφέρον της εθνικής ενότητας η θυσίες που έγιναν για το έθνος να μην μένουν έγκλειστες στη λήθη ή να παραμείνουν σε τοπικό επίπεδο, η εθνική ελευθερία είναι μία και αδιαίρετη», είπε ο Μπερίσα.

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου