Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ανακοινώθηκε επίσημα η μεταβίβαση της FBB στην Εθνική

Το «υγιές» κομμάτι της First Business Bank αποκτά η Εθνική Τράπεζα καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει πως «αποφάσισε τη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB στην Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Οπως εξηγεί η ΤτΕ «Η First Business Bank (FBB) ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της. Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007, το ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB».


Τα προς μεταβίβαση στοιχεία παθητικού περιλαμβάνουν το σύνολο των καταθέσεων, ενώ τα προς μεταβίβαση στοιχεία ενεργητικού περιλαμβάνουν ιδίως τα δάνεια, με εξαίρεση όσα βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση. Το ποσό της διαφοράς της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων παθητικού και ενεργητικού καταβάλλεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Σημειώνεται πως η άδεια της FBB ανακλήθηκε και η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση και από το προϊόν της θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Γαλανόπουλος.
Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της FBB είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η εξυπηρέτηση των πελατών της συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Πηγή: capital   ΚΑΙ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου