Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τους πήρε… μαζί του ο Σαμαράς

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ -ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΚΑΨΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ… ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, όπως αυτές τρέχουν πλέον μετά το νέο διασυρμό και την αποδοκιμασία από τον ελληνικό λαό, του συνόλου των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά, έχουν προκαλέσει καίριο και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο πλήγμα στο χώρο της δεξιάς.

Ουσιαστικά, ο πρώην αρχηγός του κόμματος, κατόρθωσε κάτι που ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο. Να… κάψει, λόγω της στήριξης που ζήτησε και έλαβε στην εκστρατεία υπέρ του «ναι», τα ελάχιστα δυνατά χαρτιά που είχαν απομείνει στη… φαρέτρα της παράταξης.
Τα δεινά που προκάλεσε η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έχουν πλέον… εξαπλωθεί και σε άλλους ισχυρότατους πυλώνες. Φτάνοντας στο σημείο να πείθεται και να βγαίνει μπροστά μετά από έξι χρόνια… σιωπής ο Κώστας Καραμανλής. Φτάνοντας στο σημείο να… δέχεται τη χείρα συνεργασίας που του άπλωσε η οικογένεια Μητσοτάκη, με τον επίτιμο να παίρνει σβάρνα τα κανάλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη να ηγούνται της εκστρατείας υπέρ του «ναι».
Ακόμα και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών που τάχθηκε κι εκείνος υπέρ του «ναι», αποδεχόμενος το ψευτοδίλημμα που επιχείρησε να επιβάλλει στον ελληνικό λαό η προπαγάνδα των καναλαρχών και των δανειστών, για επιλογή ανάμεσα στο ευρώ ή τη δραχμή.
Το απόλυτο φιάσκο…
Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε και το θράσος να ζητήσει από τους συνεργάτες του να μιλήσει στη συγκέντρωση υπέρ του «ναι», στο Καλλιμάρμαρο, αποδοκιμάστηκε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό από τον ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό και η απάντηση που έλαβε από τον ελληνικό λαό ήταν τέτοια που δεν του άφηνε κανένα περιθώριο για νέους ελιγμούς.
Κατόρθωσε να αγκιστρωθεί στην ηγεσία του κόμματος, αγνοώντας το πρώτο μήνυμα στις εκλογές του Γενάρη. Έπαιξε τα… ρέστα του στην αριστερή παρένθεση, έγινε ένα με τους δανειστές και τις θέσεις του, αγνόησε τα θέλω του ελληνικού λαού και παρέσυρε στο ολέθριο σφάλμα τον Κώστα Καραμανλή, την οικογένεια Μητσοτάκη, ακόμα και την Εκκλησία.

Το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στη δεξιά παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς θα το κρίνουν μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν τόσο εκείνος, αλλά και όσοι έπαιξαν και… έχασαν πανηγυρικά στο παιχνίδι του εκφοβισμού του ελληνικού λαού σε μια γιορτή της Δημοκρατίας, είναι πως αποτελούν παρελθόν για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την πολιτική.
Αυτή θα είναι η μόνη υπηρεσία που πλέον μπορούν να προσφέρουν στο κόμμα τους, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν ώστε αυτό να προσπαθήσει άμεσα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου