Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Άρση του τραπεζικού απορρήτου και κατασχέσεις με διαδικασίες εξπρές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα το υπουργείο θα μπορεί βάση νομοσχεδίου που θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, να ενημερώνεται εντός 24 ωρών για τα στοιχεία και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων ελέγχονται.
Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν πρόσβαση στο λεγόμενο Μητρώο Καταθετών την δημιουργία του οποία προβλέπει το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.
Η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται μόνο από διαβαθμισμένους υπαλλήλους και μόνο μετά την έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων πόθεν έσχες, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν «ανοίξει».
Στελέχη του Σώματος αποδίδουν στις τράπεζες απροθυμία και ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων και όπως λένε για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα 8 μηνών ή ακόμη και ενός έτους. Επίσης σημειώνουν ότι τα στοιχεία πολλές φορές φθάνουν στο ΣΔΟΕ σε μορφή που είναι πολύ δύσκολα αξιοποιήσιμη, όπως σε έντυπες καταστάσεις.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου