Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Συμφωνία δισεκατομμυρίων για Ιράν - Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80717&catID=14


Το Ιράν και η Κίνα υπέγραψαν σήμερα μία σειρά συμφωνιών για έργα υποδομής συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς της ενέργειας, της ύδρευσης, των μεταλλείων και του περιβάλλοντος, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα θα πουλήσει στο Ιράν περίπου 60 αποτεφρωτήρες ενεργειακής ανάκτησης αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων οι οποίοι θα εγκατασταθούν μέσα σε ένα χρόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρες και στην τουριστική περιοχή γύρω από την Κασπία Θάλασσα. Το Πεκίνο από τη πλευρά του θα αυξήσει τις εισαγωγές ιρανικών μεταλλευμάτων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna το συνολικό ποσό των συμφωνιών φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτές οι συμφωνίες υπεγράφησαν στη διάρκεια της επίσκεψης του Χε Γκουοκιάνγκ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του κομουνιστικού κόμματος της Κίνας, στο Ιράν. Ο Χε, επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, έγινε δεκτός από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

"Η Κίνα είναι πλέον ο πρώτος οικονομικός εταίρος του Ιράν και ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια της περσινής χρονιάς και στο μέλλον να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Ιρανός αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Τζαβάντ Μοχαμαντί-Ζαντέχ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου