Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα ξένα ΜΜΕ «βλέπουν» νέα κυβέρνηση σήμερα


Από το real.gr



Εκτενή άρθρα για τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ελλάδα για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού φιλοξενούν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που συνεχίζουν για ακόμη μια μέρα να έχουν την χώρα μας στην επικαιρότητά τους.

«Οι Έλληνες αρχηγοί προσπαθούν να συμφωνήσουν για τον νέο πρωθυπουργό»

Άρθρο για τις συζητήσεις που αφορούν στην εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει πρωθυπουργός φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters. Μάλιστα, αναφέρει πως παρατηρείται καθυστέρηση στις αποφάσεις, την στιγμή που οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη ζητούν να βρεθεί λύση, ώστε να τερματιστεί το «χάος» που απειλεί το ευρώ.



Επίσης, στο Reuters γράφεται πως η Δευτέρα «πέρασε» χωρίς να αποφασιστεί το όνομα που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, «παρά τις φήμες πως ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, θα ήταν ο νέος πρωθυπουργός».



«Σε αναταραχή η Ελλάδα και η Ιταλία, βαθαίνουν την ευρωπαϊκή κρίση»

Για πολιτική αναταραχή κάνουν λόγο οι New York Times αναφερόμενοι στην χώρα μας, ενώ εξηγούν πως το μέλλον του ευρώ απειλείται από την αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία, παρά το γεγονός πως η τελευταία είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη οικονομικά.

Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Νέας Υόρκης αναφέρεται πως «στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό χάος την προηγούμενη βδομάδα απείλησε να βυθίσει σε οικονομική κρίση την ζώνη του ευρώ, υπήρχαν ακόμη αμφιβολίες για την ικανότητα των πολιτικών να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού».



«Παπανδρέου και Σαμαράς για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ οι εξελίξεις επιβραδύνονται»

Στο γεγονός ότι καθυστερούν οι αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας κάνει λόγο σε άρθρο του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στις χθεσινές ολοήμερες διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να καταλήξουν στο όνομα αυτού που θα ηγηθεί της προσπάθειας για την εξασφάλιση την σταθερότητα της οικονομίας στην Ευρώπη και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας.



Οι γερμανικοί Financial Times σε άρθρο με τίτλο «Συμφωνία για τη μεταβατική κυβέρνηση στην Ελλάδα», αναφέρονται στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με την προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός ενώ αναμένεται μέχρι σήμερα να ανακοινωθεί το σχήμα της νέας κυβέρνησης.



«Οι Έλληνες αντίπαλοι συμφώνησαν τελικά» έχει τίτλο η Bild online και σχολιάζει «ο παραλυτικός αγώνας για την εξουσία έχει τελειώσει. Μετά από βασανιστικές διαπραγματεύσεις, φαίνεται να έχουν συμφωνήσει τα μέρη στην Ελλάδα, για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, που θα σώσει τη χώρα από την πτώχευση».

Η Le Monde με τίτλο «Την Τρίτη θα γίνει γνωστός ο νέος πρωθυπουργός» επισημαίνει ότι τα δύο πολιτικά κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης της χώρας.



Η γαλλική Le Figaro δίνει μία πιο ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα καθώς με τίτλο «Η Ευρώπη πιέζει Αθήνα και Ρώμη» αναφέρει ότι η Ευρώπη χρειάζεται γραπτώς τις δεσμεύσεις της Αθήνας. Και μπορεί η καγκελάριος να εξέφρασε τον σεβασμό της στον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφασή του να παραιτηθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Βερολίνο θα χαλαρώσει τα ηνία στην Αθήνα, υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου