Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΠΑΤΡΑ:Πόλεμος Αντιεξουσιαστών-Αστυνομίας για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Από το thebest.gr
 
1:24: Ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών, πολιορκούν τώρα το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έχοντας συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ερμού και Κανακάρη. Φωνάζουν συνθήματα, κατά της Αστυνομίας με αφορμή τα απογευματινά επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας. Μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση έχει παραταθεί διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται 14 νεαροί οι οποίοι έχουν συλληφθεί μετά τα απογευματινά επεισόδια. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και του εμπρησμού. 23.12: Σε 14 συλλήψεις νεαρών, όπως πληροφορείται το thebest.gr, προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα. Συνολικά, είχαν προσαχθεί στην Ερμού 25 άτομα.

Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και του εμπρησμού.

21.47: Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, όπου έγινε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία αποχώρησε από το χώρο, καθώς η κομματική ομιλία ολοκληρώθηκε.

21.18: Τριάντα περίπου νεαρά άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένα στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή. Έξω από τον Αστέρα ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Κώστα Κυριακόπουλο.

20.59: Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Πάτρα. Στην αστυνομία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, έχουν προσαχθεί 25 άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.
Η πλατεία Όλγας, αλλά και το πάνω μέρος της Αγίου Νικολάου, θυμίζουν πεδίο μάχης.

20.25: Κανονικά ξεκίνησε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας με ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη, η οποία και αποτέλεσε την αφορμή για τη σύγκρουση.
Οι οδοί Αγίου Ανδρέου καθώς και αυτές πέριξ της πλατείας Όλγας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
20.22: Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει τις προσαγωγές ατόμων.
20.20: Διαρκής μάχη με δακρυγόνα μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών. Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί στο πάνω μέρος της Αγίου Νικολάου, όπου συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη των χημικών.
19.58: Ολοκληρώθηκε σε αυτή τη φάση η επέμβαση της Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Όλγας.
19.52: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα αυτήτη στιγμή στο κέντρο της Πάτρας από τα χημικά. Οι πολίτες τρέχουν για να αποφύθγουν την εισπνοή χημικών ενώ οι άνεμοι που φυσούν έχουν σκορπίσει τα αέρια απότα δακρυγόνα σε πολλά σημεία.
19.44: Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα νέα επιχείρηση της Αστυνομίας κατά των αντιεξουσιαστών που βρίσκονται στη Ρήγα Φεραίου και Αράτου. Οι αστυνομικοί με τη ρίψη χημικών απωθούν τους διαδηλωτές, οι οποίοι ρίχνουν πέτρες και μολότωφ.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη γύρω περιοχή.
19.34: Συνεχίζεται η ένταση στην πλατεία Όλγας της Πάτρας. Σύμφωνα με αυτόπτες, οι αναρχικοί έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου και Αράτου. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Αγίου Ανδρέου, αλλά και στη Ρήγα Φεραίου.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στη συμβολή της Αγίου Ανδρέου και Αράτου.


19.27: Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας. Ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη και ρόπαλα – σημαίες, έχουν «καταλάβει» τις δυο εισόδους του ξενοδοχείου, τόσο από την οδό Αγίου Ανδρέου, όσο και από την Όθωνος – Αμαλίας.
Αιτία της παρέμβασης είναι η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει στο χώρο του ξενοδοχείου για τις 8 το απόγευμα η Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με αυτόπτες που μίλησαν στο thebest.gr, οι αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.
Πριν από λίγο δυνάμεις της Αστυνομίας παρουσιάστηκαν στο σημείο, απωθώντας τους αναρχικούς με τη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Φθορές στην είσοδο του ξενοδοχείου "Αστήρ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου