Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ... ΚΛΑΜΑΤΑ Αποφάση-εμπαιγμός για την ανεργία στην Ε.Ε.- Ψίχουλα στην Ελλάδα με 58,3% άνεργους νέους

 
 Με το… ιλιγγιώδες ποσό των 6 δις ευρώ που αποφάσισαν να διαθέσουν τα επόμενα χρόνια επιχειρούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανασχέσουν την ανεργία που καλπάζει και απειλεί ολόκληρες οικονομίες. Πρόκειται για αστειότητες και ηγέτες για… κλάματα.
Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής για το θέμα της ανεργίας στην Ευρώπη αποτελεί άλλη μία απόδειξη πώς η Γερμανία κάνει «κουμάντο» και όλοι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, τρέχουν πίσω της. Χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα (με ανεργία πάνω από 27%), η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιταλία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν εισακουστήκαν καν.

 
 
Το ποσό των 6 δις ευρώ ισοδυναμεί με λιγότερο του 1% του κοινοτικού προϋπολογισμού όταν όλοι παραδέχονται πώς το ζήτημα της ανεργίας, ιδίως των νέων, είναι μείζον και απειλεί να χαθούν ολόκληρες γενιές.
«Η αύξηση των διαθέσιμων πόρων δεν είναι η λύση του προβλήματος της νεανικής ανεργίας. Η βασική πρόκληση έχει να κάνει κυρίως με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, και όχι με το να δημιουργούμε πάντα νέα Funds», είπε η φράου Μέρκελ και εκεί τελείωσε το θέμα.
Όλη μετά βγήκαν από τη Σύνοδο ικανοποιημένοι πώς επιτέλεσαν το έργο τους και ότι πήραν άλλη μία αποτελεσματική απόφαση. Σαν και αυτή που έλαβαν για τη βοήθεια στην Ελλάδα το 2010 χορηγώντας ένα φάρμακα, το οποίο όμως οδήγησε τον ασθενή στο θάνατο. Αυτοί όμως επιχαίρουν πώς έλυσαν το πρόβλημα.
«Οι ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Μάλιστα το σχέδιο ύψους 6 δις ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων θα τεθεί σε ισχύ  τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν βιάζονται οι ηγέτες της Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια νέοι άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά και χωρίς καμία προοπτική.
Από το Μπαρόζο, το Ρομπάι (φωτό) και τη Μέρκελ περιμένει βοήθεια ο Α. Σαμαράς και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε ευνοικές αποφάσεις μετά τις γερμανικές εκλογές. Η απόφαση πάντως για την ανεργία, μάλλον δικαιολογεί αυτούς που πιστεύουν πώς η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν βγάζει το 2013!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου