Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τα blue chips επαναφέρουν το Χ.Α. πάνω από τις 840 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Παρά τις πιέσεις έως 6% νωρίτερα στον τίτλο του ΟΠΑΠ, ο οποίος διαπραγματεύεται από σήμερα χωρίς το μέρισμα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση του α’ εξαμήνου, σε θετικό έδαφος και πάνω από τις 840 μονάδες.

Με κέρδη διαπραγματεύεται η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η άνοδος 5,69% για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και ακολουθούν ενισχυμένες άνω του 4% οι μετοχές των ΕΤΕ, ΜΕΤΚΑ, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.


Οι Coca-Cola HBC, ΔΕΗ και METKA ενισχύονται σε ποσοστό περί του 3,8-3,9%, ενώ με κέρδη πάνω από 3% διαπραγματεύονται και οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίος.

Ακολουθούν με κέρδη άνω του 2% ακόμη 6 μετοχές, μεταξύ των οποίων τίτλοι όπως των Alpha Bank, ΣΩΛΚ, EXAE.

Σε αρνητικό έδαφος, τον ΟΠΑΠ ακολουθεί πτωτικά, με μικρές απώλειες 0,31%, ο τίτλος της Τιτάν.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta αναμένει τάσεις σταθεροποίησης, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, καθώς και μικρότερη μεταβλητότητα στον τραπεζικό κλάδο μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης ότι η επίσημη ανακοίνωση της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ αναμένεται να δώσει περισσότερα κίνητρα για «δράση» εκ μέρους των επενδυτών.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 845,85 μονάδες με κέρδη 2,30%, κινούμενος από την έναρξη των συναλλαγών σε θετικό έδαφος.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 4,02% στις 134,93 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 8,6 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 12,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 70 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι μόλις 14 που υποχωρούν και 13 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 840.2901.63%
ΟΓΚΟΣ: € 27,465,726.397



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου