Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ένταση στον κόμβο της Νίκαιας - Στην Εθνική οι αγρότες

Για λίγη ώρα, πεζή οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα κατέλαβαν το ρεύμα της Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα και στη συνέχεια αποχώρησαν όπως μετέδωσε το Mega.

Νωρίτερα, ένταση δημιουργήθηκε και στη Λαμία μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην Εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.

Αλ. Τσίπρας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα.

Αθ. Τσαυτάρης: Εγκρίθηκε το δάνειο για τους ροδακινοπαραγωγούς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι εγκρίθηκε το δάνειο για την αποπληρωμή των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας. «Μεταφέρθηκε αυτό το αίτημα στη νέα ΑΤΕ-Πειραιώς, μάλιστα τους είπα σήμερα το πρωί θα συνεδρίαζαν οι επιτροπές των δανείων και όπως προέκυψε, γιατί έληξε αυτή η συνεδρίαση, το δάνειο αυτό ενεκρίθη στις εταιρίες. Αρα λοιπόν αύριο το πρωί θεωρητικά θα έχει λήξει και αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Φ. Κουβέλης: Τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών ξεκίνησαν χθες τις επαφές τους με πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε μετά την συνάντηση: «Η δέσμευση, όχι η υπόσχεση, είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις». Οι αγρότες έχουν επισημάνει πως από την έκβαση που θα έχουν οι συνομιλίες τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα εξαρτηθεί και η μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Ο δίαυλος επικοινωνίας πάντως με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτός, μετά και τα όσα δήλωσε ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Αν δουλέψουμε όλοι, και οι αγρότες και όλοι μας μαζί, τότε θα πάνε τα πράγματα καλύτερα και ίσως μπορέσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Με το να κλείσουμε τους δρόμους και να παγώσουν όλα, δεν θα ανεβάσουμε την οικονομική δυνατότητα. Την παραγωγή θα την μειώσουν και θα κάνουμε τις καταστάσεις δυσκολότερες», ανέφερε. Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι μέχρι το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

- Προς Θεσσαλονίκη: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

- Προς Αθήνα: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα - Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.
 
ΠΗΓΗ real.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου