Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΛΑΜίτες προπηλάκισαν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Λεμεσό


Λεμεσός: ΕΛΑΜίτες φορώντας κράνη και κουκούλες εισήλθαν με βίαιο τρόπο αργά το απόγευμα σε εκδήλωση για το Κυπριακό στη Λεμεσό και προπηλάκισαν τον πρώην ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ήταν από τους βασικούς ομιλιτλές της εκδήλωσης.

Τη διάλεξη με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και Επανένωσης της Κύπρου», διαργάνωναν το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά στις 1900, όπως ήταν προγραμματισμένη, ενώ την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο 100 περίπου μέλη του ΕΛΑΜ, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Παρά την παρουσία της Αστυνομίας, κάποιοι από αυτούς διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και παραβιάζοντας τις γυάλινες εισόδους εισήλθαν με άγριες διαθέσεις εντός της αίθουσας όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση. Εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αλλά και κάποια αντικείμενα προκάλεσαν αναστάτωση, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διακοπεί.

Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος προσπάθησε να φωτογραφήσει τα μέλη του ΕΛΑΜ δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά.

Επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και απώθησαν τα μέλη του ΕΛΑΜ από το κτήριο. Οι ΕΛΑΜίτες παρέμειναν έξω από το κτίριο. Στη σκηνή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν άλλα έκτροπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αστυνομία προχώρησε και σε αριθμό συλλήψεων.

Να σημειωθεί ότι παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Αμερικανός πρέσβεις στη Λευκωσία, Τζον Κόνινγκ.

Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Στυλιανίδη, καταδίκασε το όλο επεισόδιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανστασιάδης, επικοινώνησε με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εκφράζοντάς του τη λύπη του για το συμβάν.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες να διερευηθεί η υπόθεση και κυρίως αν υπήρξαν τυχόν παραλείψεις από πλευράς Αστυνομίας.


Από πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, δήλωσε πως ήταν μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου