Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ερωτήματα για βίντεο με αστυνομικούς – κουκουλοφόρους (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331207.html

Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών αλλά και ερωτήματα για το αν θα μπορούσε η αστυνομία με ένα πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο να περιορίσει τα επεισόδια αλλά και τη διάρκεια τους κυριαρχούν μετά τα δύο 24ωρα βίας στο Σύνταγμα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ένα βίντεο από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος τις τελευταίες δύο ημέρες, προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας. Το οπτικό υλικό αναρτήθηκε στο μπλογκ gmargari.wordpress.com
Καταγράφεται η σύλληψη του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σήφη Καυκαλά, αλλά και ορισμένες περίεργες κινήσεις με κουκουλοφόρους να περπατούν δίπλα σε αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, άνδρες των ΜΑΤ, φαίνεται να έχουν συνομιλίες με άτομα που φορούν μάσκες και κουκούλες. Στη συνέχεια παίρνουν μαζί τους τον διαδηλωτή, τον κυκλώνουν και ένας από αυτούς τον κλωτσάει.
Στο 1:54 βλέπουμε άνδρες με μάσκες να καταφεύγουν σε μια διμοιρία και στο ίδιο σημείο οδηγείται και ο συλληφθείς.
Όπως φαίνεται στο βίντεο οι συνομιλίες και οι συνεννοήσεις αστυνομικών-κουκουλοφόρων είναι διαρκείς.

Μιλώντας στο ΑLΤΕR ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης μάλλον ήρθε σε δύσκολη θέση όταν είδε το επίμαχο βίντεο:
'' Το συγκεκριμένο βίντεο να τεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Μέσα από μια έρευνα θα φανεί ...Αν υπάρχει κάτι το οποίο είναι μυστήριο ή προβοκατόρικο θα αποδειχθεί... '' δήλωσε.
Το σίγουρο είναι ότι μονο μια εισαγγελική έρευνα μπορεί να δώσει ικανές απαντήσεις ειδικά σε μια περίοδο,  που η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης έχουν καταγγείλει ότι πίσω από τα επεισόδια βρίσκονται παρακρατικοί, που εξυπηρετούν την κυβέρνηση.


Κουκουλοφόροι και αστυνομικοί στο Σύνταγμα by fon1972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου