Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Ιρλανδία φλέγεται (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Ireland/329704.html

Όπως όλα δείχνουν αυτή η διαμάχη δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, καθώς σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών στη Βόρεια Ιρλανδία, την Τετάρτη (22/06).

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και η βαθύτερη διαφωνία σχετικά με τη βρετανική κυριαρχία στη Βόρεια Ιρλανδία, οδήγησαν σε έναν νέο κύκλο συγκρούσεων στην περιοχή Άλστερ, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Μάλιστα σημειώθηκαν και πυροβολισμοί στη γειτονιά Σορτ Στραντ, όπου διαμένουν καθολικοί, ενώ επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στις ταραχές, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα.
Επίσης η αστυνομία θεωρεί υπεύθυνα τα μέλη της παραστρατιωτικής τοπικής οργάνωσης UVF που στηρίζει την κυριαρχία των Βρετανών στην περιοχή και στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα μερικών από τις πιο αιματηρές και θανατηφόρες επιθέσεις που έχει δει η Β. Ιρλανδία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ένταση ανάμεσα στους Καθολικούς και τους Προτεστάντες, κορυφώνεται τους θερινούς μήνες λόγω της καθιερωμένης παρέλασης της 12ης Ιουλίου, των προτεσταντών στους δρόμους του Μπέλφαστ, οι οποίοι γιορτάζουν τη νίκη του Άγγλου Βασιλιά Γουλιέλμου Γ' έναντι του καθολικού προκατόχου του Ιάκωβου Β'.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου