Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Β-92: «Ελλάδα- είναι το πρώτο θέμα στις Βρυξέλλες»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/92.html#more


Ιούνιος 23, 2011
Η ελληνική οικονομική κρίση θα επισκιάσει όλα τα άλλα θέματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης των οποίων οι ηγέτες στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουν για τους νέους τρόπους, ώστε η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να προστατεύσουν την σταθερότητα  το ευρώ.


Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αυτήν την εβδομάδα καθυστέρησαν την απόφασή τους για μια νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και έθεσαν το όριο της 3ης Ιουλίου, μέχρι να ψηφίσει η Αθήνα τις  νέες μαζικές περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, την πώληση της κρατικής περιουσίας και της μεγάλης οικονομικής μεταρρύθμισης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, θα καλέσει τους ηγέτες να βοηθήσουν  την Ελλάδα, δίνοντας της ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται να βοηθήσουν τις υποανάπτυκτες περιοχές ώστε να καλύψουν τη διαφορά με τις πλουσιότερες περιοχές των 27 χωρών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι για τη σωτηρία της ζώνης του ευρώ,  δήλωσε ότι είναι  πρόθυμη η ΕΕ να χρηματοδοτήσει το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα, μέχρι να καταφέρει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα.
--


Πηγή: B 92, Σερβία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου