Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θα ξαναπετάξει το Mirage που ανελκύστηκε; (Φωτό)

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13286
Αυτονόητη αγωνία επικρατεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) μετά την ανέλκυση του Mirage 2000BGM από το βυθό όπου είχε βρεθεί μετά την εγκατάλειψή του από τους δύο χειριστές του στην περιοχή της Σάμου.
Οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΑ επαληθεύουν το δημοσίευμα του «defence-point.gr» αναφορικά με το ενδεχόμενο να πετάξει εκ νέου στους ουρανούς του Αιγαίου, αφού η πρώτη ματιά αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Η εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση εκτελέστηκε όπως φαίνεται με επιτυχία, από μια ελάχιστα γνωστή μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία όμως προσφέρει σδε καθημερινή βάση τόσο πολλά.
Από την πλευρά μας δεν μένει τίποτε άλλο παρά να τους πούμε για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου και οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προς χρήση από τα ΜΜΕ μέσω της ιστοσελίδας www.haf.gr.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση αεροσκάφους Mirage 2000 το οποίο είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο Νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου στις 9 Ιουνίου.
Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).
Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο διέθεσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Α/Γ ΡΟΔΟΣ και το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες κ. Σπυρίδων Κόλλας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο κ. Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.
Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου