Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα οι αξιωματούχοι της Τρόικας - Ραντεβού αργά το βράδυ με τον Πολ Τόμσεν θα έχει ο Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Για σήμερα αργά το βράδυ, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της Τρόικας οι οποίοι καταφθάνουν το απόγευμα στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια αυτής της επαφής αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στο «πακέτο» Παπακωνσταντίνου και οι οποίες θα αντικατασταθούν από μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.
Βελτιώσεις αναμένονται στα κλιμάκια της έκτακτης εισφοράς η οποία θα επιβληθεί σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ενώ στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα μειώνεται το αφορολόγητο στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Από την άλλη πλευρά, θεσπίζεται νέο Τέλος για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ αυξάνει ο ΕΦΚ στα καύσιμα. Το τελευταίο μέτρο επιλέχθηκε αντί της εξίσωσης του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης.
Τα θέματα αυτά συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Στο επίκεντρο αυτών των επαφών βρέθηκε ο εφαρμοστικός νόμος ο οποίος κατατίθεται την Παρασκευή στην Βουλή.
Στις συναντήσεις αυτές δεν μετείχε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος από πολύ νωρίς το πρωί έχει διαδοχικές συνεργασίες με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους Αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου