Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Θρίλερ» με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.

Αργά, σήμερα, το απόγευμα αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με πρώτο σταθμό της επίσκεψής τους το υπουργείο Οικονομικών. Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων τόσο για το 2011 όσο και για την περίοδο 2012-2015.

Η... επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο και για τις οποίες οι πιστωτές μας δεν έχουν ενημερωθεί κυρίως δεν έχουν... συμφωνήσει. Όταν έφυγαν από την ελληνική πρωτεύουσα γνώριζαν ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο, θα υπάρξει ειδικό τέλος για τα ακίνητα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα ήταν με βάση διαφορετική εισοδηματική κλίμακα, κ.ά.

Σήμερα, λοιπόν, θα ενημερωθούν για τις νέες αλλαγές αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα, που θα ληφθούν, προκειμένου να μην υπάρξει απόκλιση από τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου