Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καμπάνια-πρόκληση από Bild: Στείλτε μας selfies με «NEIN» στους άπληστους Ελληνες!

Υπό τον τίτλο : «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τουςΈνα ακόμα προκλητικό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία εντείνει την ανθελληνική εκστρατεία της για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα παροτρύνοντας τους Γερμανούς πολίτες που λένε «nein» στη παράταση του ελληνικού προγράμματος, να δηλώσουν συμμετοχή.
Υπό τον τίτλο : «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:1. Να τυπώσουν το επίμαχο άρθρο που λέει «όχι» στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες 2. Να βγάλουν μία δική τους φωτογραφία και να την επισυνάψουν στο σχετικό άρθρο και 3. Να βγάλουν μία selfie μαζί με το επίμαχο άρθρο και να το αποστείλουν μέσω e-mail στην Βild. Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Bild, θα πρέπει επίσης να αναγράψουν το όνομά τους αλλά και τον αριθμό του κινητού τους.



Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις Γερμανών οικονομολόγων οι οποίοι δίνουν... γραμμή στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ να καταψηφίσει το αίτημα για παράταση του ελληνικού προγράμματος στην αυριανή ψηφοφορία στην Bundestag.
H Bild επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη αλλά η πέμπτη φορά που η κυβέρνηση των Αθηνών ζητά οικονομική ενίσχυση και επικαλείται αιχμηρές δηλώσεις του Γερμανού οικονομολόγου, Λαρς Φελντ , ο οποίος , σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει , μεταξύ άλλων, ότι: «Το θράσος δεν θα πρέπει να ανταμείβεται» εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο θα πρέπει να τάσσεται κατά οποιασδήποτε μορφής οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα.

Η γερμανική εφημερίδα, για να φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών της, κάνει αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις δύο πρώην πρωθυπουργών της Ελλάδας, του Α. Σαμαρά και του Γ. Παπανδρέου. Ο Σαμαράς είχε δηλώσει στις 23 Αυγούστου του 2012 ότι «και βεβαίως θα πρέπει να αποπληρώσουμε το χρέος μας. Σας το υπόσχομαι», ενώ , ο Γ. Παπανδρέου είχε πει στις 23 Μαίου του 2011 ότι «θα πληρώσουμε μέχρι cent αυτά που χρωστάμε. Η Γερμανία θα πάρει πίσω όλα της τα χρήματα».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου