Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Bloomberg: Σταματήστε να δανείζετε την Ελλάδα μπας και σωθεί βγαίνοντας από την ευρωζώνη

Μέσα στις χιλιάδες αναλύσεις και θέσεις και προτροπές για την Ελλάδα και πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η κρίση, ήρθε να προστεθεί και αυτή του Bloomberg.
Το διεθνές πρακτορείο απευθύνει έκκληση προς τους δανειστές μας να σταματήσουν να μας δανείζουν για να σωθούμε βγαίνοντας αναπόφευκτα από την ευρωζώνη.

«Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα, σταματήστε να της δανείζετε» γράφει χαρακτηριστικά και εξηγεί πώς η χώρα μας θα μπορέσει έτσι να σωθεί από την πλήρη καταστροφή, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας καταστροφικής κατάρρευσης της παραγωγής.


"Ο ελληνικός λαός θα μπορέσει πραγματικά να σωθεί μόνο από τη στιγμή που οι δανειστές συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της και έτσι την αναγκάσουν να προχωρήσει χωρίς πρόσθετο δανεισμό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα ενδεχόμενο Grexit μπορεί να φέρει μεγάλες αναταραχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο μόνο μέσα από μία τόσο σκληρή κατάσταση η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει πιο δυνατή.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -όσο επώδυνη και επίπονη κι αν είναι- είναι η μόνη λύση! «Αυτό είναι ένα θλιβερό συμπέρασμα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται για πάντα».

ΠΗΓΗ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου