Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ αναγνώρισε εγγράφως ως «τουρκική» την μουσουλμανική νεολαία Κομοτηνής

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής για έλεγχο και στο έγγραφο που βεβαίωσαν τις παραβάσεις έγραψαν για ονομασία του Συλλόγου τον όρο «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής».

Όταν κατάλαβαν την γκάφα τους γύρισαν για να πάρουν το χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο!
Πλέον, το Προξενείο έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας, μέσω του οποίου αναγνωρίζεται ο όρος «τούρκικος», με ότι αυτό συνεπάγεται...

Σε ένα σοβαρό ατόπημα έπεσαν πρόσφατα υπάλληλοι κλιμακίου του ΣΔΟΕ, οι οποίοι επισκέφθηκαν την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής προκειμένου να προβούν στον καθιερωμένο έλεγχο των φορολογικών βιβλίων του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Το κλιμάκιο εστάλη στην «τουρκική» νεολαία ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και ζητούσε από τον Υπουργό Οικονομικών να στείλει το ΣΔΟΕ σε όλους τους φιλοτουρκικούς συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η χρηματοδότηση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ στην ερώτηση που κατέθεσε τότε στη Βουλή ρωτούσε τον ΥΠΕΞ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα εξής :

«1. Ποια είναι η αποτρεπτική πολιτική που προτίθεστε να υιοθετήσετε απέναντι σε μειονοτικούς συλλόγους με απροσδιόριστες πηγές χρηματοδοτήσεως, οι οποίοι έχουν ως στόχο την πλήρη αποδόμηση της Ελληνικής (και όχι Δυτικής, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) Θράκης;


2. Ποια εθνική στρατηγική θα υιοθετηθεί απέναντι σε συλλόγους όπως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF) και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) που προπαγανδίζουν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων την αυτονόμηση τμήματος της Ελληνικής Επικράτειας;

3. Θα ζητήσετε από τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να κάνει επιτέλους ελέγχους σε στελέχη των Συλλόγων αυτών, που κινούνται με ένα πακτωλό χρημάτων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις επίσημες (βιτρίνα) επαγγελματικές ενασχολήσεις τους; Όπως και στα οικονομικά των συγκεκριμένων Συλλόγων;»

Μετά την ερώτηση, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ, το οποίο με τη σειρά του απέστειλε και κλιμάκιο στην «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου, βεβαίωσαν τις όποιες παραβάσεις βρήκαν, και στη συνέχεια συμπλήρωσαν το σχετικό έγγραφο.

Κατά τη συμπλήρωση όμως του εγγράφου υπέπεσαν σε ένα σοβαρό ατόπημα καθώς ανέφεραν σε αυτό το Σύλλογο με την ονομασία «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής». Όταν έφυγαν από τα γραφεία και για αρκετή ώρα αργότερα διαπίστωσαν το λάθος τους και γύρισαν ξανά στο Σύλλογο προκειμένου να πάρουν πίσω το επίμαχο χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Τώρα, το τουρκικό Προξενείο έχει στην κυριότητα του ένα χαρτί δημόσιας υπηρεσίας της Ελλάδας, στο οποίο αναγνωρίζεται άμεσα η ονομασία του συλλόγου με τον όρο «τούρκικη», ονομασία την οποία προσπαθούσαν να επιτύχουν με χρόνιους δικαστικούς αγώνες χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να δούμε το πώς και πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δημόσιο έγγραφο, κάτι το οποίο αναμένεται να δούμε στο μέλλον. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το Προξενείο απέκτησε στα χέρια του ένα δυνατό χαρτί, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσει σε διάφορα ευρωπαϊκά όργανα εις βάρος της χώρας μας.

Πηγή: Η Φωνή της Ροδόπης  ΚΑΙ kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου