Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μετά τους Μπαρόζο και Σόιμπλε... Και οι εταίροι της Μέρκελ ζητούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρότεινε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών, του βαυαρικού «αδελφού» κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο της Έσσης, ο κ. Ντόμπριντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το ορθό θα ήταν να αρχίσουμε συνομιλίες με τους Ελληνες για το αν θα είχε μακροπρόθεσμα περισσότερο νόημα να διαβουλευτούμε για μια πορεία εκτός ευρώ».


Πρόσθεσε , μάλιστα, ότι, αν μια νέα ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί πλέον τις υποσχέσεις της για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, η έξοδος είναι αναπόφευκτη ούτως ή άλλως.

«Αυτό σημαίνει πίσω στη δραχμή και μετά, με ένα σχέδιο Μάρσαλ, να ξανακάνουμε ανταγωνιστική την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του CSU έχει εκφράσει ανάλογες θέσεις περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, και κατά το πρόσφατο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «ωρολογιακή βόμβα» για την Ευρωζώνη.

Το κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα φαίνεται πλέον πως είναι ιδιαίτερα αρνητικό, καθώς, με δηλώσεις τους, κορυφαίοι αξιωματούχοι όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ξεκαθάρισαν ήδη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως τα όρια για τη χώρα μας έχουν στενέψει και, αν δεν προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρώπη, η πόρτα εξόδου από το ευρώ είναι ανοιχτή.


Από την πλευρά της, μονόδρομο χαρακτήρισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  Κριστίν Λαγκάρντ, την εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης που έχουν ήδη συμφωνηθεί για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχει υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα την Πορτογαλία και την Ιρλανδία από την εφαρμογή των οικονομικών τους προγραμμάτων, ανέφερε χαρακτηριστικά από την Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου