Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«Αν δεν υπάρξει καμιά διαφοροποίηση… πάμε σε εκλογές» Κουβέλης: «Δεν γίνεται κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν δεν υπάρξει καμιά διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε εκλογές» ξεκαθάρισε ο κ. Φώτης Κουβέλης πετώντας για ακόμα μια φορά το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα για την ευθύνη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας εξήγησε πως ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να συγκροτήσει κυβέρνηση της Αριστεράς «και τώρα αρνείται και την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε αλλά όλοι πλέον το καταλαβαίνουν».


Επιπροσθέτως, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες εμμέσως τον χαρακτήρισαν ως «Αριστερό Καρατζαφέρη» τόνισε ότι «για όσους θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και να μας επιτίθενται : σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει».

Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης επιχείρησε να αναδείξει ως υπεύθυνο της νέας προσφυγής στις κάλπες τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές από τις αντιδράσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει (σ.σ. σε οικουμενική κυβέρνηση) γιατί από την αρχή ήθελε εκλογές. Και χωρίς ΣΥΡΙΖΑ  δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση … που θα ήταν σε αρμονία  με την λαϊκή βούληση και την διάταξη των συσχετισμών των κομμάτων».

Επανέλαβε την πρόταση για «οικουμενική κυβέρνηση» με διπλό στόχο «την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε. και την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο» τονίζοντας ότι «είναι η μόνη πρόταση που δίνει διέξοδο» . Εξήγησε όμως ότι ορισμένοι επιχειρούν να «στήσουν ένα δίπολο κακέκτυπο του δικομματισμού που ταλαιπώρησε την χώρα» και τόνισε ότι απέναντι από το «κακέκτυπο του δικομματισμού» υπάρχει « ο τρίτος δρόμος. Ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού, ο δρόμος των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Νωρίτερα την Παρασκευή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Ωστόσο, σε μία κυβέρνηση που θα στρατευεθί σε αυτούς τους στόχους, θα πρέπει να συμμετάσχουν "όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με τη ψήφο του", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.,

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί τίποτα για τον εαυτό του, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποια πρόταση για τον ίδιο να αναλάβει πρωθυπουργός. Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπαναχώρηση από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, με βάση την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Ε.Ε.

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι από αύριο θα πρέπει να ζητηθεί η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής από τους δανειστές μας.

Από χτες το protothema.gr είχε επισημάνει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πρόκειται να μπει σε κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει λόγο για "αναζήτηση αριστερού καρατζαφέρη" με στόσο να εφαρμοστούν και τα νέα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί με το Μνημόνιο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου