Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ομολογία σοκ Βενιζέλου:"το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε, σάπισε"

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το σώσει μόνο ένας 30αρης. Θα παραδώσω το ΠΑΣΟΚ αναγεννημένο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε και πήρε  τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, κήρυξε τη διάλυση όλων των κομματικών οργάνων και οργανώσεων, στοχεύοντας στην «επανίδρυση» του κόμματος, πιθανώς και με νέο όνομα και σύμβολα σε βάθος χρόνου, καθώς και με τον επόμενο πρόεδρο να προέρχεται από την γενιά των 30ρηδων.

Διαπιστώνοντας «αναντιστοιχία» τους με την ελληνική κοινωνία και μη αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα, παρατήρησε ότι "το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε, σάπισε", προαναγγέλλοντας την αναγέννησή του, καθώς σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, "μιλάει για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συστήσει εθνική επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος σε όλα τα επίπεδα (ακόμα και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές) ενόψει του συνεδρίου της 3ης Σεπτέμβρη, όπου θα μετέχουν και οι εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος.

Σε εκείνους, αλλά και το σύνολο των υποψηφίων «πράσινων» βουλευτών στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, αναμένεται να απευθυνθεί με ομιλία του την Κυριακή σε συνάντησή τους στο Κάραβελ, όπου και θα βάλει το πλαίσιο του «νέου κόμματος», πιθανώς και της νέας ...προεκλογικής εκστρατείας. Θα μιλήσει δε, και για την ταυτότητα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς της 'ευθύνης, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας...

Εντωμεταξύ, αύριο Σάββατο επιστρέφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη διερευνητική εντολή που έλαβε χθες, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ πιθανότατα την Δευτέρα θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου