Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Ολες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού των μικρών

Στην κορύφωσή του οδηγείται το Καρναβάλι των Παιδιών με θέμα « Με παραμύθια δεν χορταίνουμε», την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου επιφυλάσσοντας δυνατές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές και εμπλέκοντας την πόλη όλη στις διαδρομές του.
Το Καρναβάλι των Παιδιών, όαση κεφιού, έμπνευσης και αισιοδοξίας μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα θα μεταφέρει με την ίδια ένταση τα μηνύματα της χαράς για τη ζωή, της δημιουργίας και της συνεργασίας.
Το φετινό θέμα τροφοδοτεί την έμπνευση και διαμορφώνει το γενικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων. Η επιλογή του θέματος «με παραμύθια δεν χορταίνουμε...» δίνει πρόσφορο έδαφος και πλούσιο πεδίο για παιδικά καρναβαλικά όνειρα αλλά και σατιρικές εμπνεύσεις με φόντο την επικαιρότητα.
Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή και τον άρτιο συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, το Καρναβάλι των Παιδιών κορυφώνεται καλώντας μας όλους σε μια ξέφρενη γιορτή της πόλης.

Μια ανάσα πριν τη μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών, η Καρναβαλούπολη θα βρεθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 18.00 έως τις 21.00 προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση γεμάτη ευρηματικότητα, φαντασία, παιχνίδι και καρναβαλική διάθεση. Ο πεζόδρομος θα πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές. Ανάλογο σκηνικό θα ξετυλιχτεί και το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Ρήγα Φεραίου (από Πατρέως έως Αγίου Νικολάου), 18.00 - 21.00
(Ο δρόμος θα πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία)
-Μπαντίνα Δήμου Πατρέων
Τα παιδιά της Μπαντίνας με την αποκριάτικη μεταμφίεσή τους με γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς και τραγούδια ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα
-Face Painting από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας
Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους δίνοντας καρναβαλικό χρώμα
-Μαντολινάτα & Χορωδία Μουσικού Σχολείου Πατρών
Δ/νση: Δήμητρα Αψόμωτου
-Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής Μουσικού Σχολείου Πατρών
Δ/νση: Σταμάτης Λέκκας
Τα παιδιά παίζουν μουσική για τα παιδιά
-Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού
Διαδραστική εκδήλωση για τα παιδιά
Χορός: Μαρίνα Αγγελάτου, Ράνια Πεγιάζη
Ρυθμός: Κώστας Κονδύλης
Συμμετέχει το Σύνολο Κρουστών του Αχαϊκού Ωδείου της Πολυφωνικής
-«The Don» από τους Equipoize
Μια εκκεντρική προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ ανώριμου παιδιού και διασκεδαστικού ενήλικα. Ο Don, δεν μασάει το λόγια του, απλά γιατί... δεν μιλάει...! επικοινωνεί μαζί μας σαν κλόουν, μας ξαφνιάζει σαν ζογκλέρ και μας κοροϊδεύει σαν μάγος. Με ένα πολιτισμένο και ελαφρώς κυνικό χιούμορ που όλοι καταλαβαίνουν από μικρά παιδιά, ώριμους ενήλικες μέχρι και οι ανώριμες πατάτες.
Μια άκρως εξωστρεφής και επικοινωνιακή παράσταση που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με πολλά ζογκλερικά (μπάλες, μπαλέτο, καπέλα, μαχαίρια και φωτιές), αυτοσχέδια μαγικά και άμεση clownerie.
Σκοπός του Don είναι το γέλιο, η φωνή και ο ξεσηκωμός!
Οι Equipoize είναι µια ελληνογαλλική οµάδα σύγχρονου τσίρκου που δραστηριοποιείται στην παραγωγή καλλιτεχνικών και κοινωνικών θεαµάτων. Έχουν επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, έχουν συνεργαστεί με την εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας και η παράστασή τους "Gazon" είναι η πρώτη παιδική παράσταση τσίρκου που παρουσιάστηκε σε θέατρο για την περίοδο του 2009-2010. Έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορους διαγωνισµούς και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό
-Χορός από τον Luiz Mendes με την συμμετοχή των παιδιών
Μαζί του η Γιάννα Αλαμάνου
Τα παιδιά με την καθοδήγηση του γνωστού χορογράφου και χορευτή θα ακολουθήσουν τα βήματά του, κυρίως σε λάτιν μουσικές επιλογές
-«Η ξεχασιάρα Μελίσσα» παιδική παράσταση από την ομάδα 2+2
Ζωντανή μουσική, τραγούδια, τεχνικές σωματικού θεάτρου και διαδραστικά μέρη με παιχνίδια για όλους σε μια παράσταση επίκαιρη και εορταστική που αφορά στον τρόπο που ζούμε! Συμμετέχουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Τάσος Καρακύκλας, Παύλος Γκούσιος. Μια τρυφερή ιστορία με οικολογικά μηνύματα και πρωταγωνίστρια μια «ξεχασιάρα» μελισσούλα η οποία ανακαλύπτει εκ νέου τις χαρές του συλλογικού πνεύματος και την ανεμελιά του παιχνιδιού. H παράσταση συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού και του σωματικού θεάτρου, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους λιλιπούτειους θεατές να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια. Η ιστορία του παραμυθιού ξεκινά με το όνειρο μιας μελισσοκόμου η οποία βλέπει την περιπλάνηση μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας. Η αφηρημένη μελισσούλα χάνει το δρόμο της προς την κυψέλη και συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και... δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τον ίδιο τον Αϊνστάιν! - θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους. Η Άννα Γαρεφαλάκη, η οποία υπογράφει το κείμενο του έργου και τη σκηνοθεσία, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα στην παράσταση το ρόλο της αφηγήτριας, σημειώνει: «Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και ο σύγχρονος άνθρωπος, χαμένος στον ατομισμό του, μοιάζει με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο»..

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Ρήγα Φεραίου (από Πατρέως έως Αγίου Νικολάου), 18.00 - 21.00
(Ο δρόμος θα πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία και άρματα)
-Μπαντίνα Δήμου Πατρέων
-Face Painting από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας
-Φιλαρμονική Ορχήστρα Πολυφωνικής και Φιλαρμονική Μουσικού Σχολείου Πατρών
Με καρναβαλικό χορευτικό πρόγραμμα.
Δ/νση: Γιώργος Μπουρδόπουλος - Ιάσων Βάκρινος
-«The Don» από τους Equipoize
-Προπαιδική Χορωδία Πολυφωνικής
Μικρή αποκριάτικη συναυλία, με τραγούδια που γράφτηκαν στα Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού, στο πλαίσιο παλαιότερων διοργανώσεων του Καρναβαλιού των Μικρών.
Δ/νση: Κατερίνα Πολυμενάκου
-Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού
Διαδραστική εκδήλωση για τα παιδιά
Χορός: Μαρίνα Αγγελάτου, Ράνια Πεγιάζη
Ρυθμός: Κώστας Κονδύλης
Συμμετέχει το Σύνολο Κρουστών του Αχαϊκού Ωδείου της Πολυφωνικής
-Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πολυφωνικής
«Ο Ήρωας» του Βασίλη Ρώτα. Θεατρικό δρώμενο για παιδιά, το οποίο αποτελεί εικόνα της ζωής των παιδιών, βασισμένο στα στοιχεία αυτά που συγκινούν τα παιδιά, τις αθώες σκανδαλιές, το μύθο, τα ζώα τους κινδύνους, τους άθλους. Σκηνοθεσία, διασκευή: Αθηνά Καλλιμάνη, επιμέλεια κουστουμιών: Δόμνα Τεκτονίδου
-Χορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Χορού «Πόλυ Γιαννακοπούλου»
-«Υπεριπλανώμενοι». από τους X- Saltibagos
Παράσταση βασισμένη στο τσίρκο. Η περιπλάνηση 5 ανθρώπων που κοιτάνε από ψηλά. Συμμετέχουν: Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Γιώργος Γαρόζης, Χαράλαμπος Αρταβάνης, Μαρίνα Αγγελάτου
-Κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΝΙΚ από την Αγκαμαλιάν Οφέλια
Μια γιγαντόκουκλα αρχικά με τη μορφή του κλόουν μπροστά στα μάτια των θεατών αλλάζοντας ρούχα και περούκες, μεταμορφώνεται σε διάσημους καλλιτέχνες κάνοντας ταυτόχρονα και παρωδίες.
Το Εργαστήρι του κουκλοθεάτρου "ΤΙΚ - ΝΙΚ" δημιουργήθηκε στην Καβάλα τον Ιανουάριο του 2005 από την Αγκαμαλιάν Οφέλια.
Το 2006 πήρε μέρος στα Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Βελγίου και Κιλκίς (2006 και 2009). Το 2007,2009 και 2010 παρουσίασε τη δουλειά του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το 2008 συνεργάστηκε με το τηλεοπτικό κανάλι ΕΤ3 στην εκπομπή "Επί τροχών" με τον παρουσιαστή Χάρη Θεοφράστου. Τον Ιανουάριο το 2011 παρουσίασε 2 παραστάσεις στο Λονδίνο στο Puppet Center UK.
Έχει κάνει πάνω από 270 παραστάσεις στα σχολεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους , στα παιδικά πάρτυ και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Οι παραστάσεις του είναι κατάλληλες και για παιδιά και για μεγάλους. Παίζονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Στις παραστάσεις τους χρησιμοποιούν χειροποίητες κούκλες διαφορετικών ειδών: τύπου Μάππετ, επιτραπέζιες και ολόσωμες κούκλες.
Στην Καρναβαλούπολη της Ρήγα Φεραίου συμμετέχει το Χαμόγελο του Παιδιού με παζάρι διάθεσης προϊόντων
 
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ
Ρήγα Φεραίου (από Πατρέως έως Αγίου Νικολάου), 18.00 - 21.00
-Σύνολο Jazz Μουσικού Λυκείου Πατρών
Δ/νση: Χάρης Πεγιάζης
-Σύνολο Ελαφράς Μουσικής Μουσικού Σχολείου Πατρών
Δ/νση: Σταμάτης Λέκκας
-Χορός από τον Luiz Mendes με την συμμετοχή των παιδιών
Μαζί του η Γιάννα Αλαμάνου
-Κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΝΙΚ από την Αγκμαλιάν Οφέλια
-«Ελάτε να χορέψουμε καρναβαλικά»
Με τα Μουσικά Εκπαιδευτήρια Θεοδώρου

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου