Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμμάρας Πέτρος Γκικουρίας στο iefimerida: Αποφασισμένος να εφαρμόσω το πρόγραμμα του Φρ. Μπελέρη


Σε οξυμένο κλίμα και εν μέσω καταγγελιών για μεταφορά ψηφοφόρων από άλλες περιοχές, η Χειμμάρα εκλέγει την Κυριακή νέο Δήμαρχο μετά την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Γκικουρίας, μιλώντας στο iefimerida κάνει λόγο για κομματκούς στρατούς που μετακινούνται για να υποστηρίξουν τον εκλεκτό του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο, συνεργάτης του οποίου ζήτησε να αφανιστούν τα Ελληνικά από τη Χειμμάρα.

«Το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο του Δήμου Χειμάρρας, με όπλο του το αλβανικό κράτος» λέει ο κ. Γκικουρία και συνεχίζει: «Πρέπει να σας πω ότι η γραφειοκρατία στην Αλβανία λειτουργεί με έναν ιδιόμορφο τρόπο. Χρειάζεται παραπάνω από έναν αιώνα για να αποδώσει τίτλους ιδιοκτησίας στους πολίτες, αλλά όταν πρόκειται για κομματικό στρατό και για την οικογένεια του κομματικού υποψηφίου κ. Τάβου μπορεί να πραγματοποιεί μεταδημοτεύσεις εν μια νυκτί».

Γκικουρίας: Η Χειμάρρα υποφέρει επί χρόνια από την ανυπαρξία δημοτικής αρχής

Παράλληλα ο υποψήφιος που έχει τη στήριξη του, Ευρωβουλευτή πλέον, Φρέντη Μπελέρη καταγγέλλει συνεχείς προκλήσεις και προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών. «Η λίστα των προκλήσεων και παραβιάσεων του δημοκρατικού πολιτισμού δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το 2019 δεν επετράπη στον Φρέντη Μπελέρη να υποβάλει υποψηφιότητα. Τον Μάιο του 2023 συνέλαβαν τον Μπελέρη και παρότι εξελέγη δεν τον άφησαν ποτέ να αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου. Διατήρησαν Δήμαρχο τον Γκόρο που έχασε τις εκλογές, μέχρι τη σύλληψή του, έκτοτε άλλαξαν δύο διορισμένους Δημάρχους και τώρα προκήρυξαν εκλογές για 4 Αυγούστου.

Υποστηρίζουν έναν υποψήφιο, που δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας, τον Βαγγέλη Τάβο, για τον οποίο τον Ιανουάριο διέψευδαν τα ελληνικά ΜΜΕ ότι θα είναι ο εκλεκτός τους. Τέλος, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους πολίτες και άλλους να τους ξεγελάσουν με υποσχέσεις. Αλλά δεν πείθουν πλέον. Τα σχέδια τους τα τελευταία χρόνια δεν αποδίδουν, γιατί οι πολίτες της Χειμάρρας, ακόμη και όσοι ψήφιζαν παραδοσιακά τους Σοσιαλιστές αντιλαμβάνονται ότι στις 4 Αυγούστου ψηφίζουμε για να έχουμε επιτέλους Δήμαρχο Χειμάρρας, όχι για Πρωθυπουργό. Ο τόπος υποφέρει επί χρόνια από την ανυπαρξία δημοτικής αρχής. Όλα αυτά που κάνουν ωθούν περισσότερους στις κάλπες. Η Χειμάρρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο» τονίζει ο κ. Γκικουρίας.

Με τον Πέτρο Μπελέρη
Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από την οργάνωση «Ομόνοια της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και το κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γεννήθηκε στο χωριό Δρυμάδες Χειμμάρας. Αργότερα βρέθηκε στην Ελλάδα και τελικά μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση. Το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στο χωριό του και δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Φρέντη Μπελέρη.

Χειμάρρα: Οι πέντε άξονες του Πέτρου Γκικουρία
«Το πρόγραμμά μας είναι αυτό που υπερψήφισε ο λαός της Χειμάρρας τον Μάιο του 2023. Αυτό που η Κυβέρνηση δεν άφησε να εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Είναι ένα πρόγραμμα που αφενός έχει προκύψει από κοινωνικό διάλογο και από τη συμμετοχή Χειμαρριωτών ανά τον κόσμο από τις επιστήμες και τις επιχειρήσεις, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την εκπόνησή του. Το πρόγραμμά μας έχει πέντε άξονες, που αντιστοιχούν ο καθένας και σε μια μεγάλη υστέρηση του Δήμου μας. Πέντε μεγάλα βήματα, που θα αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο στα χωριά που συναποτελούν τον Δήμο Χειμάρρας

Η επίλυση του περιουσιακού- απόδοση και αξιοποίηση της περιουσίας όλων των συμπολιτών μας,
Η ανασυγκρότηση του Δήμου και των υπηρεσιών του, ώστε να χρηματοδοτήσουμε έργα και να εξυπηρετούνται οι πολίτες
Κοινωνική Πολιτική για όλους με προτεραιότητα τους ηλικιωμένους, αλλά και τα παιδιά μας, την επόμενη μέρα της Χιμάρας
Ποιότητα Ζωής και υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον, που είναι η μεγαλύτερη περιουσία μας και
Τοπική ανάπτυξη για όλους και κυρίως τους τοπικούς επιχειρηματίες.
Όσα αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου θα τα εφαρμόσουμε άμεσα, όσα δεν είναι θα τα διεκδικήσουμε και από την Κυβέρνηση, αλλά και από την Ελλάδα, που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, από την Ευρώπη, όπου έχουμε πλέον Χειμαρριώτη ευρωβουλευτή τον Φρέντη Μπελέρη, από τις ΗΠΑ, όπου ζούσα από το 1991 και έχω στενούς δεσμούς».

Όσο για το στοίχημα της Κυριακής, ο Πέτρος Γκικουρίας τονίζει ότι είναι η ανάπτυξη της Χειμμάρας προς όφελος των κατοίκων της.

«Σε αυτή την εξαιρετικά σύντομη προεκλογική περίοδο ξεκινώντας από τη Χειμάρρα επισκέπτομαι όλα τα χωριά του Δήμου μας και επικοινωνώ με τους αποδήμους συμπατριώτες σε όλο τον κόσμο καλώντας τους να έρθουν και να ψηφίσουν. Μόνο έτσι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί. Πιστεύω ότι η Χειμάρρα, που είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό, έχει τεράστιες προοπτικές να αναπτυχθεί με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για τους Χειμαρριώτες και όχι για τους επενδυτές του σοσιαλιστικού κόμματος, όπως συμβαίνει ως σήμερα. Έχω εργαστεί πάνω από 30 χρόνια στην εστίαση και στον τουρισμό και ξέρω πως πρέπει να δουλέψουμε, για να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων καλύτερη, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ, αλλά και να επιστρέψουν οι απόδημοι από όλο τον κόσμο όπως εγώ. Οι Χειμαρριώτες είναι ικανοί και εργατικοί άνθρωποι που έχουν επιτύχει, όπου και να βρέθηκαν στον κόσμο. Με σωστή οργάνωση και διεκδικητικότητα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας. Αυτό είναι το στοίχημα».

Η προεκλογική περίοδος στη Χειμμάρα, που ήταν η πιο σύντομη στην ιστορία, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ο Πέτρος Γκικουρίας θεωρεί κρίσιμο να εκφραστεί η πλειοψηφία με μαζική προσέλευση στις κάλπες.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου