Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"Βομβαρδισμένο" τοπίο το κέντρο της Αθήνας

Στην καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων, που για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι έδρασαν οργανωμένα, παραδόθηκε το κέντρο της Αθήνας. Ιστορικά κτίρια, καταστήματα και τράπεζες έγιναν παρανάλωμα του πυρός, την ώρα που στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα έπεφταν "βροχή" οι μολότωφ, οι πέτρες και τα δακρυγόνα. Δεκάδες πολίτες κατέληξαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 50 συλλήψεις και άλλες τόσες προσαγωγές.



Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας "άναψε" από τις δεκάδες κλήσεις για νέες εστίες πυρκαγιών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των καταστημάτων που λεηλατήθηκαν. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έκανε λόγο για εικόνες ντροπής «με δεκάδες καταστήματα να καίγονται και περιουσίες να καταστρέφονται, μαζί με τις όποιες θέσεις εργασίας».



Κεντρικοί δρόμοι, όπως οι Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Ερμού, η Ακαδημίας και ο πεζόδρομος της Κοραή θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη και το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν τα δραματικά γεγονότα,. Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για
«προβοκατόρικο σχέδιο κατά των διαδηλωτών», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα δώσουμε "κανένα συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται το φόβο και τον τρόμο και αφήνει ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας να καίγονται από βανδάλους που μπορεί να ελέγξει". Ο Γ. Καρατζαφέρης από τη δική του πλευρά ζήτησε την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή.

Τι λένε τα κόμματα για τους βανδαλισμούς στην Αθήνα



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής άφησε να εννοηθεί ότι ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου ακραίων στοιχείων  "σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας ήταν τυχαίες; Ήταν αυθόρμητες; Νομίζετε ότι όλα αυτά έγιναν μήπως από τις οργανωμένες δυνάμεις του παρακράτους, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι άλλοι;"



ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου