Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση από την Κομισιόν – Ανοικτός ο δρόμος από το Eurogroup

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟ real.gr

Την ικανοποίηση της Κομισιόν για την υπερψήφιση του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, πριν από λίγο, ο Όλι Ρεν. Ο επίτροπος μίλησε για αποφασιστικότητα που έδειξε το πολιτικό σύστημα, για να βάλει τέλος στη δίνη των ασταθών δημοσίων οικονομικών και της απώλειας της ανταγωνιστικότητας. Το Eurogroup τώρα θα είναι σε θέση να δείξει την αλληλεγγύη του και η Κομισιόν βεβαιώνει ότι θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, για να υποβοηθήσει τη δημόσια διοίκηση να αναμορφωθεί ώστε να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.


«Η προσπάθεια είναι μακροπρόθεσμη και απαιτεί χρόνο, προσήλωση και πλήρη εφαρμογή», δήλωσε και πως «τώρα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αισθανθούν το πρόγραμμα δικό τους και να το εφαρμόσουν πλήρως». Υπενθύμισε ότι το παλιό οικονομικό μοντέλο δεν είχε μέλλον και η χώρα ζητούσε πάνω από τις δυνατότητές της για μία δεκαετία. «Το ξέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό, είναι όμως η μόνη λύση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το έχει εφαρμόσει χωρίς να φτάσουμε εδώ».

Ο επίτροπος καταδίκασε τα επεισόδια ως απαράδεκτα κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι πίσω από αυτά είναι μεμονωμένες ομάδες και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δει τη σταθεροποίηση.

Τόνισε μάλιστα ότι οι συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν καταστροφικές και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού και φυσικά μιας αλυσιδωτής αντίδρασης και για τις άλλες οικονομίες της ευρωζώνης. Τέλος ο Όλι Ρεν είναι σίγουρος πως μέχρι την Τετάρτη θα εκπληρωθούν και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις και το Eurogroup θα είναι σε θέση να δώσει το πράσινο φως στο δεύτερο ελληνικό δάνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου