Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δύο ανακοινώσεις για δημοσιεύματα για ευθύνη του Προέδρου Χριστόφια Και η έκρηξη στο Μαρί διχάζει το ΔΗΚΟ Άλλου ύφους ανακοίνωση από αυτή του Κολοκασίδη

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Και η έκρηξη στο Μαρί διχάζει το ΔΗΚΟ


Στην ανάγκη πλήρους και λεπτομερούς διερεύνησης όλων των πτυχών της τραγωδίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί αναφέρεται το ΔΗΚΟ, σε γραπτή ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου (στην εφημερίδα "Σημερινή") σχετικά με έγγραφο που τηρήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ τον Αύγουστο του 2009.


Σημειώνεται ότι πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης του ΔΗΚΟ, εξέδωσε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης ο οποίος ανέφερε ότι ''«ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κατέστησε θεματοφύλακες εκρηκτικών τεράστιας ισχύος προκειμένου να ικανοποιήσει Συρία και Ιράν». Μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτει, «καλείτο σε παραίτηση λόγω του δραματικού αποτελέσματος της έκρηξης στο Μαρί και της εγκληματικής αμέλειας των υφισταμένων του. Τώρα καταδεικνύεται ότι δεν ήταν απλός συνεργός αλλά πρωταγωνιστής. Με αυτά τα δεδομένα η παραίτηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας καθίσταται μονόδρομος»

Σε διαφορετικό ύφος η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρει:

«Το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει για ακόμα μια φορά την ανάγκη για πλήρη και λεπτομερή διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγωδίας στη ναυτική βάση στο Μαρί», αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι «πρέπει να διαπιστωθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα».

«Παρακολουθούμε με προσοχή τη δημοσίευση διαφόρων πρακτικών, εγγράφων και ντοκουμέντων που αφορούν την υπόθεση και αναμένουμε και παράλληλα αξιώνουμε την πλήρη διερεύνηση του θέματος και το τελικό αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου