Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εμπρησμοί δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων στο Βερολίνο

Σχόλιο ιστολογίου μας :  Αυτή είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα είδηση ........και καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι για μεγάλα......πλησιάζει και ο δικός μας Σεπτέμβριος......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σημαντική αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας παρουσίασαν οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, 17 οχήματα, τα περισσότερα πολυτελή, κάηκαν τη νύχτα της Τρίτης.


Η Αστυνομία , όπως ανακοινώθηκε, υποπτεύεται ότι οι συγκεκριμένοι εμπρησμοί, στους οποίους ένα βραδυφλεγές φιτίλι τοποθετείται αναμμένο κάτω από ένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρειάζονται μία ή δύο ώρες για να πάρει φωτιά, ήταν έργο ακροαριστερών εξτρεμιστών που διαμαρτύρονται για τον πλούτο και τις μεγάλες εταιρείες.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην κεντρική συνοικία Σαρλότενμπουργκ και σε άλλες τρεις περιοχές. Φιτίλια τοποθετήθηκαν κάτω από 14 αυτοκίνητα, ενώ τρία ακόμα καταστράφηκαν όταν επεκτάθηκε η πυρκαγιά.
Τη νύχτα της Δευτέρας είχαν καεί 18 αυτοκίνητα στο Βερολίνο σε 11 ξεχωριστά επεισόδια.
Σύμφωνα επίσης, με τα στοιχεία της αστυνομίας 80 εμπρησμοί αυτοκινήτων έχουν σημειωθεί στο Βερολίνο από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ πίσω τους διαφαίνονται πολιτικά κίνητρα.
Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων είναι επίσης συχνοί και στο Αμβούργο, όπου η αστυνομία τους αποδίδει σε συμμορίες ανηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου