Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Σχέδιο "ανάπτυξης" ετοιμάζει ο Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Το νέο του σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση του ελλείμματος αναμένεται να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του.

Το σχέδιο αυτό, άναμένεται να παρουσιαστεί σε ομιλία του αμερικανού προέδρου μετά την αργία της Ημέρας Εργασίας, στις 5 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα υπερβαίνει τους στόχους περιορισμού του ελλείμματος.

Οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο, ήδη κάποια σημεία έχουν αρχίσει να φαίνονται, με τον Ομπάμα να μην κρύβει, παράλληλα, την οργή του για τους Ρεπουμπλικάνους - ιδιαίτερα του κινήματος "Tea Party" - τους οποίους κατηγορεί ότι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, το σχέδιο θα περιλαμβάνει μια δέσμευση για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά περισσότερα από 1,5 τρισ. δολάρια μέσα σε μια δεκαετία.

Με μια σειρά "ισορροπημένων" μέτρων, όπως αναφέρονται, στόχος είναι η αύξηση των φόρων στους εύπορους Αμερικανούς, κάτι που, ωστόσο, συναντά τις αντιδράσεις των Ρεπουμπικάνων, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο σύγκρουσης.

Ο Ομπάμα πραγματοποίησε περιοδεία στη Μινεσότα, την Αϊόβα και το Ιλινόι όπου επεσήμανε και πάλι την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι της μεσαίας τάξης, να υιοθετηθούν νέα μέτρα ώστε να βρουν δουλειές οι βετεράνοι του Ιράκ και του Αφγανιστάν και να ξαναρχίσουν τα έργα υποδομής για να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα των οικοδομών που έμειναν άνεργοι μετά την κρίση του κατασκευαστικού τομέα.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του εξέφρασε και πάλι την αγανάκτησή του για τη στάση των Ρεπουμπλικάνων.

"Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι να μάθουμε αν, ως έθνος, θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και για να ξαναβάλουμε τους ανθρώπους σε δουλειές από τώρα. το μοναδικό πράγμα που μας εμποδίζει να υιοθετήσουμε είναι η άρνηση ορισμένων στο Κογκρέσο να θέσουν τη χώρα πάνω από το κόμμα τους. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η οικονομία μας δεν το αντέχει", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου