Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Διέρρευσε στον ρωμαίικο τύπο το πρακτικό της συνάντησης του Ρωμιού ηγέτη με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2009

  Η Νοτιοκυπριακή Ρωμαίικη Διοίκηση ταράζεται με ένα έγγραφο που διέρρευσε στον ρωμαίικο τύπο.


Ο Ρωμιός ηγέτης, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος της έκρηξης που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στον Ρωμαίικο Τομέα, είχε ζητήσει συγνώμη από τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από δυο χρόνια για την κατάσχεση του φορτίου εκρηκτικών.
Ο Ρωμαίικος Τομέας αποκάλυψε το πρακτικό της συνάντησης του Χριστόφια με τον Πρόεδρο αλ Άσαντ που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2009 κατά την επίσκεψη του πρώτου στη Συρία.
Ο ηγέτης της Νοτιοκυπριακής Ρωμαίικης Διοίκησης, ζήτησε συγνώμη από τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για το φορτίο εκρηκτικών που κατασχέθηκαν από το φορτηγό πλοίο «Morchegorsk» που τα μετέφερε από το Ιράν στη Συρία, και τα οποία είναι τα ίδια εκρηκτικά τα οποία ανατινάχθηκαν τον περασμένο μήνα στη ναυτική βάση στο Ζύγι.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο Χριστόφιας απολογείται στον αλ Άσαντ για την κατάσχεση του φορτίου και τον διαβεβαιώνει ότι τα εκρηκτικά προστατεύονται καλά και ότι δεν θα τα παραδώσει σε οποιαδήποτε χώρα εκτός από τη Συρία και το Ιράν.
Στην εν λόγω συνάντηση ο Χριστόφιας είπε στον αλ Άσαντ ότι τα πυρομαχικά είναι αποθηκευμένα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά τους σε περίπτωση που επιστραφούν.
Τον Φεβρουάριο του 2009 η Ρωμαίικη Διοίκηση σταμάτησε το πλοίο Monchegorsk και κατέσχεσε φορτίο πυρομαχικών που μεταφερόταν από το Ιράν στη Συρία και τα οποία μεταφέρθηκαν και αποθηκεύτηκαν στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου