Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική μέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ελληνική μέρα για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν η χθεσινή και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, χτύπησε το «Closing Bell», δηλαδή το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης. Ο κ. Χατζηδάκης, στην καθιερωμένη τελετή, ήταν πλαισιωμένος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιο Μέργο, τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νικόλαο Μαντζούφα, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργο Ηλιόπουλο, τον πρόεδρο του Invest in Greece, Αριστείδη Συγγρό, τον εκτελεστικό διευθυντή του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ανδρέα Ταπραντζή, τον πρόεδρο της Capital Link Νίκο Μπορνόζη και στελέχη των εισηγμένων εταιρειών.


Η ειδική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται σε ετήσια βάση, στα πλαίσια του επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link, με στόχο να τιμήσει την Ελλάδα, την ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία, τις εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο και τις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, που είναι εισηγμένες στο NYSE. Πριν από την τελετή, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημο γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Χατζηδάκη, της κυβερνητικής αποστολής, των εταιρειών που συμμετείχαν στο συνέδριο και των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά την επίσκεψή του στη Γουόλ Στριτ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη με αφορμή το 14ο Επενδυτικό Φόρουμ «Capital Link», ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προέβησαν σε δηλώσεις:
Κωστής Χατζηδάκης: «Εφόσον βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, θεώρησα υποχρέωσή μου να επισκεφθώ τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, ο οποίος κάνει μια καταπληκτική δουλειά, που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Από την πλευρά μου, θέλω να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει κι εκείνη ό,τι μπορεί για να είναι κοντά στην ομογένεια, ιδιαίτερα κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο και πρέπει να στηρίξουμε διότι είναι ο φάρος της Ορθοδοξίας».

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: «Με πολλή χαρά δεχθήκαμε τον υπουργό Αναπτύξεως, τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είναι γνωστός από χρόνια ως ευρωβουλευτής και ως ειδικός σε θέματα αναπτύξεως και οικονομίας. Τη στιγμή αυτή, επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος, λόγω συγκυριών στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κατάσταση εν γένει. Συζητήσαμε μερικά βασικά πράγματα σε θέματα αναπτύξεως και πώς θα μπορούσε η ομογένεια να συμβάλει σε αυτή την ανάπτυξη με τρόπο ρεαλιστικό και ουσιαστικό. Διαπιστώσαμε τη διάθεση που υπάρχει από πλευράς την ελληνικής πολιτείας, της ελληνικής κυβερνήσεως και των υπουργών της, σε αυτή την κρίσιμη ώρα. Με το σχετικό άνοιγμα που έγινε, με την τελευταία απόφαση στην Ευρωζώνη, είδαμε ότι αξίζει και με κάθε τρόπο θα βοηθηθεί η πατρίδα μας για να βγει το γρηγορότερο από το ασφυκτικό μέρος του κλοιού στον οποίο βρίσκεται».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου